ARA FA 25 ANYS l Un deute de més de 14 milions d’euros, una nova canalització d’aigües pluvials i l’estrena del Cartell de Premis Vila de Torredembarra

JORDI SALVAT

En el ple municipal del mes d’octubre de 1996, el llavors regidor d’Hisenda, Miquel Àngel Lecha, va reconèixer que el deute de l’Ajuntament de Torredembarra a curt i llarg termini era de més de 14 milions d’euros —concretament de 2.398 milions de pessetes. Lecha matisava en aquella sessió que la Generalitat devia al consistori torrenc uns 2,5 milions d’euros —415 milions de pessetes— per la construcció del nou institut d’ensenyament secundari i que també havien de rebre més ingressos per la recaptació d’impostos. En aquella sessió també s’aprovaven operacions de crèdit amb diferents entitats bancàries, que augmentarien el deute en 261 milions de pessetes més. L’oposició va votar en contra d’aquestes operacions.

Una important inversió que es coneixia aquell mes d’octubre era la d’una canalització de 42 metres per donar sortida al mar d’aigües pluvials. S’hi destinarien 25 milions de pessetes, que havien d’arribar d’una subvenció de la Junta de Sanejament. Les obres consistien en la instal·lació d’una canalització des de l’alçada del passeig de la Sort fins al mar amb l’objectiu d’evitar que les aigües negres de les clavegueres i les pluvials discorreguessin per la mateixa conducció, com passava fins llavors i que havia provocat en episodis de grans pluges l’abocament a la platja tant d’aigües negres com pluvials.

Aquella tardor de fa 25 anys se celebrava la primera edició del Cartell de Premis Vila de Torredembarra, que havia rebut 135 treballs procedents d’arreu de l’estat. La categoria més concorreguda era la de fotografia, amb 54 obres, seguida de la de pintura, amb una trentena de participants. Dins del cartell hi havia el Premi Mañé i Flaquer de periodisme, que havia rebut 14 treballs sobre medi ambient i energies renovables, el tema escollit per l’organització. Els guardons, que es lliuraven al novembre en un sopar de gala, repartia més de 6.000 euros en premis.

I aquell mes d’octubre, la Policia Local de Torredembarra es reciclava. Ho feien alguns agents assistint al primer curs de capacitació per a cossos de seguretat que organitzava l’Escola de Policia de Catalunya en dependències del Patronat Antoni Roig. Junt amb agents del municipi, hi assistiren també policies d’altres localitats del Tarragonès i al Baix Penedès. A les classes es van tractar temes com l’assistència al ciutadà.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This