ARA FA 25 ANYS l Mostra gastronòmica multitudinària, trobada de ‘biberons’ i obertura provisional del CAP

JORDI SALVAT

El jardins de Cal Bofill van acollir el dissabte 8 de juny de 1996 la V Mostra Gastronòmica. L’àpat va aplegar un total de 650 comensals, que havien comprat un tiquet que costava 6.500 pessetes i donava dret a quatre primers plats, cinc segons i dos postres. Un 60% dels assistents procedien de Torredembarra, mentre un 40% d’altres contrades i van poder tastar els plats preparats per nou restaurants diferents. El pressupost de la mostra va ser de quatre milions de pessetes, que van ser coberts per l’Ajuntament

Un altre gran acte públic que es va celebrar aquell mes de juny, concretament el dia 15, va ser la 1a Trobada dels Supervivents de la Lleva del Biberó de 1941, que va congregar al voltant de 2.000 persones, entre biberons, familiars i amics. Es va fer una missa, una recepció a l’ajuntament, una exhibició castellera i un dinar de germanor. A Torredembarra quedaven vius llavors 17 membres d’aquella quinta que va ser mobilitzada el 1938 quan alguns no havien complert els 17 anys.

Una de les grans notícies d’aquell mes de juny de 1996 arribava des del Centre de Assistència Primària de Torredembarra amb l’obertura provisional, gràcies a un grup de metges que reforçaven el servei del dispensari. L’entrada plenament en funcionament es preveia a la tardor. Naixia d’aquesta manera l’Àrea Bàsica de Salut de Torredembarra, que, segons el director del Departament de Salut de la Generalitat a Tarragona, Josep Maria Adserà, havia de dotar de més serveis sanitaris el territori del qual Torredembarra era la capçalera. L’edifici tenia 1.145 metres quadrats de superfície construïda, amb un pressupost de 155 milions de pessetes.

Aquell mes de juny també era temps de comiats, concretament del col·legi Antoni Roig, que deixava de ser escola de primària per convertir-se en un centre que s’utilitzaria a partir de llavors com un espai cultural. L’augment d’alumnes l’havia deixat obsolet. L’històric edifici iniciava una nova etapa que encara dura actualment oferint altres tipus d’ensenyaments a la ciutadana torrenca.

Torredembarra es preparava per a una nova temporada turística i ho feia de la millor manera possible: per cinquè any consecutiu les platges de la Paella i del Barri Marítim assolien la bandera blava amb cinc estrelles i era qualificada com la millor platja de Catalunya. La platja dels Muntanyans es quedava sense bandera blava, però per una bona raó: havia passat a formar part del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN).

Foto: TORREDEMBARRA AL MOMENT

El darrer vídeo

VÍDEO l Entrevistem Santi Segalà, cap de l’àrea de Predicció Meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya

Hemeroteca

Tweets recents

Share This