ARA FA 25 ANYS l Torredembarra estrena la Mostra Comercial i Turística i esclata una greu crisi interna als Nois de la Torre

JORDI SALVAT

La gran notícia del mes de maig de fa 25 anys a Torredembarra va ser la recuperació de la fira multisectorial, que s’havia deixat de fer el 1925 i de què els historiadors apuntaven que els orígens es remuntaven a finals del segle XVI. Amb el nom de Primera Mostra Comercial i Turística de Torredembarra, es va celebrar del 3 al 5 de maig de 1996 a la plaça del Castell i carrers propers i va aplegar 56 estands, principalment d’empreses i comerços locals, però també de la resta del Baix Gaià. També hi havia activitats paral·leles, com una fira amb atraccions per als més petits o degustacions als bars de la plaça de la Font. La mostra, organitzada per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Torredembarra i el Patronat de Turisme, amb la col·laboració de la Unió de Comerciants, Empresaris i Professionals (UCEP) i el Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT), renaixia amb l’objectiu d’esdevenir comarcal i promocionar tota la zona del Tarragonès nord. L’Ajuntament va invertir en l’esdeveniment tres milions de pessetes —un 18.000 euros—, a més dels diners obtinguts per l’ocupació dels estands.

El balanç de la fira va ser positiu, amb l’afluència de més de 25.000 persones, i el regidor de Promoció Econòmica, Joan Romera, va declarar al Torredembarra al Moment que preveia l’ampliació del recinte firal l’any següent.

Dues colles castelleres?

També aquell mes de maig va ser mogut als Nois de la Torre, amb una greu crisi interna que va provocar la dimissió del cap de colla, Àngel Oriol. En l’assemblea de l’entitat en què Oriol va dimitir es va escollir una nova junta presidida per la dona del cap de colla sortint, Trinidad Corchero. La manera de fer pujar els castells o la decisió de les sortides de la colla eren els principals punts que van provocar la dimissió. El Torredembarra al Moment va recollir la decisió d’Oriol i seixanta integrants de la colla de crear una nova colla al municipi i s’apuntava un nom i tot: Jove de Torredembarra. Aquesta escissió no va arribar a bon port i no va ser fins dues dècades més tard quan van néixer els Xiquets de Torredembarra i la capital del Baix Gaià va passar a tenir dues colles castelleres.

Foto: TORREDEMBARRA AL MOMENT

El darrer vídeo

ENTREVISTA l Josep Bargalló, exconseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya

Hemeroteca

Tweets recents

Share This