ARA FA 25 ANYS l Temps de canvis als Armats, 15è aniversari de la Penya Barcelonista i uns campions de Catalunya de botifarra

JORDI SALVAT

Els Armats de Torredembarra Compliran aviat dues setmanes santes sense poder participar en processons ni viacrucis. No era el cas de fa 25 anys, quan els armats torrencs van començar una Setmana Santa molt intensa el Diumenge de Rams a Tortosa, en la que era llavors la segona processió més important de les comarques tarragonines. El Dimecres Sant prenien part en la processó de Tarragona, mentre que el Divendres Sant ho feien a casa, a la processó del Sant Enterrament de Torredembarra. Per preparar aquestes sortides, havien assajat durant un mes. Els Armats de Torredembarra estaven llavors formats per 21 membres i vivien moments de canvis. S’havien marcat l’objectiu de crear una confraria i comptar amb la col·laboració de més gent. Les sortides a Tortosa i Tarragona també eren una manera de finançar-se, i una de les claus perquè els contractessin era el canvi dels vestits feia dos anys, que havia tingut un cost de 12.000 euros.

Una altra entitat que demostrava el seu bon moment era la Penya Barcelonista Torredembarra. El 8 de març de 1996 va celebrar el seu quinzè aniversari amb un sopar al restaurant Morros amb la presència de Jordi Salvat l’exjugador i directiu Ferran Olivella, el jugador del primer equip Quique Álvarez i el regidor d’Esports, Octavi Solé. Hi van acudir gairebé un centenar de persones. Al final de l’àpat es va lliurar una placa al soci Isidre Riudeubas per la seva col·laboració durant aquests dos darrers anys amb la Penya, que presidia Manel Guasch. També es van fer sortejos de pilotes, samarretes i entrades del FC Barcelona.

Una altra torrenca que va rebre un emotiu homenatge va ser la Maria Teresa Gallofré, durant la celebració del segon aplec de sardanes del municipi, que va anar a càrrec de la colla sardanista L’Antina i va reunir més de 500 persones. Gallofré va ser una destacada impulsora de la revitalització de l’agrupació sardanista. Va ser una jornada amb diverses ballades, concursos i audicions amb les colles Blanes, Sant Jordi i Principal de Llobregat. També hi va haver un dinar de germanor.

I acabem amb uns campions de Catalunya. I és que el 16 i 17 de març d’aquell 1996 va tenir lloc a Balaguer els actes del II Congrés de Cultura Popular i Tradicional Catalana, i dins del programa es va disputar el I Campionat de Catalunya de Botifarra, organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Hi van participar 60 parelles d’arreu de Catalunya i Andorra i representant el Tarragonès hi van prendre part la parella formada per Josep Maria Miracle Solé i Rafel Hernández Sagarra, de l’Associació de Botifarrers de Torredembarra. Miracle i Hernández van anar superant les diferents rondes i es van acabar proclamant campions.

Foto: TORREDEMBARRA AL MOMENT

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This