ARA FA 25 ANYS l Un Carnaval multitudinari i un registre local d’unions civils que no tira endavant

JORDI SALVAT

Aquest any ens hem quedat sense rua de Carnaval a causa de la Covid-19, però fa 25 anys els carrers de Torredembarra es van omplir de carrosses i comparses en un d’aquells carnavals multitudinaris que vivia la vila els anys vuitanta i noranta. Les dades demostren aquell bon moment del Carnaval de Torredembarra, que pocs anys després cauria, però, en una perillosa decadència que el va deixar a punt de la desaparició. En aquella rua de 1996 hi van prendre part 76 comparses i 24 carrosses, amb 1.950 persones participants, que venien de Torredembarra, la Riera, la Pobla de Montornès i Vespella de Gaià. Es van llançar 9.000 quilos de confeti i la carrossa guanyadora va ser la d’“Els Torrats” de Clarà. També va destacar la rua infantil el dissabte a la tarda. El Carnaval de Torredembarra 1996 estava organitzat per la Comissió del Carnaval-Amics del Carnaval amb el suport del Patronat Municipal de Turisme.

Per altra banda, en el ple municipal d’aquell mes, el regidor d’Esquerra Republicana Josep Bargalló va presentar una moció perquè l’Ajuntament de Torredembarra creés un registre local d’unions civils, on es poguessin inscriure les parelles que formen una entitat familiar, que convisquessin juntes encara que no estiguessin legalitzades. Bargalló defensava que “aquestes persones formaven una unitat familiar encara que no estiguessin subjectes a l’ordenament tradicional que regeix a l’Estat espanyol.” La moció va ser rebutjada per set vots negatius, tres abstencions i només dos vots a favor. A més del mateix Bargalló, el regidor del PSC Manuel Jiménez també va donar  suport a la moció.

En aquell ple destacava també un punt de l’ordre del dia sobre la modificació del repartiment de les contribucions especials per obres d’urbanització al carrer del Codolar i l’avinguda de la Galera, que havien acabat l’estiu passat i havien costat més de 67 milions de pessetes, 60 dels quals havien estat aportacions dels contribuents.

Fotos: TORREDEMBARRA AL MOMENT

El darrer vídeo

ENTREVISTA l Josep Bargalló, exconseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya

Hemeroteca

Tweets recents

Share This