ARA FA 25 ANYS l Pujada d’impostos, reconeixement a tres expresidents del Tennis de la UDT i article de debut al ‘Torredembarra al Moment’

JORDI SALVAT

L’any 1995 s’acabava amb una mala notícia per als soferts contribuents torrencs: una pujada de les ordenances municipals del 4,5% de mitjana. Així ho va aprovar el ple municipal en sessió extraordinària, per un marge ajustat: set vots del govern a favor i sis regidors de l’oposició, en contra. L’impost de béns immobles (IBI) era el que feia la pujada més alta, amb un augment del 0,6%, el que representava un percentatge del 15%. Almenys, pel que fa al subministrament d’aigua, es quedava igual.

En aquest ple es va aprovar el nomenament del matrimoni format pel Manuel Crehuet i Maria Rosa Wennberg com a fills adoptius de Torredembarra en reconeixement a la seva aportació i dedicació a la vida social del municipi, especialment en temes relacionats amb la cultura. El ple es va desenvolupar en un ambient relaxat, que contrastava amb la crispació de les sessions anteriors que s’havien portat després de l’estiu.

En l’àmbit esportiu, la junta directiva de la Secció de Tennis de la Unió Deportiva Torredembarra va acordar nomenar els seus expresidents, Josep Viladomat, Carles Marquès i Josep Maria Punsoda, socis d’honor de l’entitat per la seva brillant tasca al capdavant del club. Va ser un acte molt emotiu en què el president, Manel González, en nom de tota la junta directiva, va fer lliurament d’unes plaques que acreditaven el nomenament.

En el número de desembre del Torredembarra al Moment, vaig publicar el meu primer article en aquest mitjà, una col·laboració mensual que, malgrat algunes breus aturades, es va mantenir durant gairebé dues dècades. Aquell article es titulava “Eleccions al Parlament de Catalunya” i analitzava aquests comicis celebrats el mes de novembre de 1995 des d’una òptica local i intentant establir uns patrons de comportament electoral entre les eleccions autonòmiques i les locals de mig any abans. Va guanyar CiU, tant a nivell català —en què Pujol va perdre, però, la majoria absoluta que havia ostentat durant tres legislatures— com a Torredembarra. Al nostre municipi, totes les candidatures augmentaven vots respecte als comicis locals i, fins i tot el PSC doblava resultats. Les causes? L’augment de la participació i sobretot els 1.444 vots obtinguts el mes de maig pel ja desaparegut Grup d’Independents, una bossa important de sufragis que tocava repartir entre les diverses forces polítiques. Com han canviat les coses en un quart de segle! A Catalunya i a la Torre.

Foto: Imatge del nomenament dels tres expresidents de la Secció de Tennis de la Unió Deportiva Torredembarra com a socis d’honor. / TORREDEMBARRA AL MOMENT

El tiempo - Tutiempo.net

El darrer vídeo

VÍDEO l Entrevistem Santi Segalà, cap de l’àrea de Predicció Meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya

Hemeroteca

Tweets recents

Share This