ARA FA 25 ANYS l EL GIT i el PSC analitzen l’arrencada del nou mandat i la UDT engega una nova temporada

JORDI SALVAT

El nou curs polític 1995-1996 es posava en marxa aquell mes de setembre i els grups de l’oposició hi deien la seva. Era el cas del Grup d’Independents per Torredembarra, que després de ser la segona força més votada en les eleccions del maig passat, havia quedat altre cop com a principal grup de l’oposició amb quatre regidors. Anunciaven en una entrevista al Torredembarra al Moment que farien una oposició “tranquil·la, serena i positiva”, però la realitat era que l’ambient enrarit del mandat anterior continuava en el que s’havia acabat d’estrenar. El deute municipal era un dels principals cavalls de batalla. “No hem d’oblidar que nosaltres vam afirmar públicament que eren 1.500 milions de pessetes (uns 9 milions d’euros) de deutes i en aquell moment ens van acusar de frívols i resulta que en l’últim ple es demostra que n’eren 2.000”, afirmaven. I es marcaven l’objectiu d’anar clarificant la situació a base de preguntes al govern.

En una línia semblant es manifestava Manuel Jiménez, el nou únic regidor del PSC, que havia estat entrevistat també pel Torredembarra al Moment. “L’oposició haurà de lluitar per obtenir el màxim d’informació del consistori”, afirmava en el titular Jiménez, que preveia un mandat dur i retreia a l’alcalde, el convergent Santiago Segalà, que “no el citi oficialment per parlar de qualsevol tema”. Jiménez també criticava la manca de transparència del govern pel que fa al dèficit municipal i què s’estava fent per rebaixar-lo. “En un ple s’ha venut patrimoni i en l’altre se n’ha comprat”, recordava.

El Torredembarra al Moment també parlava amb Joan Soler, president de la Unió Deportiva Torredembarra, de la nova temporada futbolística que s’iniciava. El primer equip volia millorar el vuitè lloc aconseguit en la seva primera temporada a Regional Preferent amb canvi d’entrenador a la banqueta: Santi Palanca havia deixat pas a Ramon Coch. El segon equip, que jugava a Tercera Regional, s’havia reforçat amb diversos jugadors del juvenil, que havien fet una gran campanya anterior, i s’havia de convertit en “un pont cap al primer equip” i aspirava a l’ascens a Segona Regional amb Julio Pancorbo al capdavant. L’Escola de futbol de la UDT comptava amb set equips amb José Luis Ramírez al capdavant.

Foto: Augusto Martínez, Fernando Miró i Celestí Salort, regidors del GIT. / TORREDEMBARRA AL MOMENT

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This