ARA FA 25 ANYS l Una campanya per dinamitzar el nucli antic i Patinatge, una secció de la UDT que es queixava molt

JORDI SALVAT

El nucli antic de Torredembarra posava en marxa l’estiu de 1995 la campanya “Vine al poble!” amb l’objectiu de dinamitzar turísticament aquesta zona del municipi davant d’altres punts amb més potencial com el port i el passeig marítim. Aquesta campanya començava amb més de seixanta establiments col·laboradors i amb l’animador voluntari Jordi Duran al capdavant. “És una campanya no gaire espectacular, però sí molt efectiva i el més important és que pot durar 70 dies”, explicava al Torredembarra al Moment Duran.

Cada dia hi havia programades activitats, que s’anaven repetint periòdicament i estaven recollides en un tríptic. Aquestes activitats anaven des de manualitats per als nens i nenes, música en viu amb un organista, karaoke ambulant infantil i d’adults i jocs infantils com curses de sacs, fins a nits temàtiques animades, sevillanes, balls de bastons, minidiscoteca i fins i tot actuacions castelleres amb el públic fent pinya i dues animadores comentant l’evolució de les construccions. La campanya, amb un cost superior als tres milions de pessetes —uns 18.000 euros—, estava finançada totalment per la iniciativa privada, tot i que havien demanat ajuda a l’Ajuntament. També es plantejaven expandir la campanya a altres zones del municipi.

El Torredembarra al Moment d’aquell mes de juliol entrevistava el president de la Secció d’Hoquei i Patinatge de la Unió Deportiva Torredembarra, Norbert Buisan, amb motiu del XII Festival de Patinatge Artístic. Buisan es mostrava molt crític amb l’actitud de l’Ajuntament cap a una entitat que demostrava un gran dinamisme, amb quaranta patinadores artístiques i equips d’hoquei des d’aleví a juvenil. “El suport de l’Ajuntament a la nostra secció és molt minso i, en les darreres cinc festes que hem fet, només hi ha hagut representació del consistori en una”, afirmava el dirigent esportiu, que lamentava els incompliments del consistori torrenc amb les promeses de subvencions. La precarietat de la pràctica d’aquests esports era evident, amb una pista descoberta i un pavelló cobert que no acabava d’arribar. En concret, va tardar dotze anys a ser una realitat.

Foto: TORREDEMBARRA AL MOMENT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This