ARA FA 25 ANYS l CiU guanya les eleccions i Santiago Segalà revalida l’alcaldia amb el suport del PP

JORDI SALVAT

El dissabte 17 de juny es constituïa el nou ple de l’Ajuntament de Torredembarra després de les eleccions municipals de tres setmanes abans. Convergència i Unió havia guanyat clarament els comicis obtenint sis regidors —dos més que els que tenia fins llavors—, després de dues convocatòries amb victòria del Grup d’Independents per Torredembarra (GIT), que quedava com a principal força de l’oposició amb quatre representants, un menys que en el mandat passat. ERC, el PSC i PP havien obtingut un regidor cada un.

CiU només necessitava el suport d’un sol regidor per garantir-se la majoria absoluta i va pactar amb l’únic regidor del PP, Joan Romera, que ja havia format part del pentapartit del mandat anterior. “Hem de finalitzar el treball dels darrers quatre anys i creiem que el nou alcalde és el candidat més preparat per aconseguir- ho.” D’aquesta manera justificava el seu vot afirmatiu a la investidura de Segalà el cap de llista popular, segons recollia al Torredembarrra al Moment.

Fins a vuit nous regidors s’estrenaven al ple torrenc. Un era Augusto Martínez, el nou portaveu del GIT, que només conservava el seu cap de llista, Celestí Salort, del mandat anterior. Els altres regidors nous eren Antoni Vila i Fernando Miró. “Sols donarem suport a les iniciatives que considerem positives per al poble”, avisava Martínez. Manuel Jiménez (PSC) es mostrava encara més dur: “El nostre vot en contra de l’alcalde ve motivat per la nostra voluntat que hi hagi canvis en el consistori i per això volem estar a l’oposició i treballar pel poble.”

Per la seva banda, el regidor d’Esquerra, Josep Bargalló, que va jurar el càrrec per imperatiu legal, es va mostrar en la seva intervenció més obert a la col·laboració i al diàleg amb l’equip de govern i va manifestar la seva voluntat de treballar en les diferents comissions informatives. Finalment, l’alcalde reelegit, Santiago Segalà (CiU), destacava l’alta participació en els comicis i la feina feta pels seus socis de govern el mandat anterior, inclòs Joan Romera, que repetia. “S’ha de treballar des del govern, però també necessitem el contrast i la crítica de l’oposició per corregir errors”, afirmava Segalà. Dins del grup de CiU, els nous regidors eren Josep Mercadé, Octavi Solé i Jordi Pons.

La Volta Ciclista a Catalunya arriba al port

En l’apartat esportiu, el recentment inaugurat port de Torredembarra era aquell juny de 1995 l’escenari de l’arribada de la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, que celebrava el seu 75è aniversari. Va ser una arribada a l’esprint molt espectacular en què es va imposar el gran especialista d’aquella època, Mario Cipollini. El líder de la ronda era un altre ciclista mític, el francès Laurent Jalabert.

Foto: Una imatge del ple de constitució de l’Ajuntament de Torredembarra del nou mandat. / TORREDEMBARRA AL MOMENT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This