Arriben les eleccions municipals, però encara hi ha temps de posar la primera pedra del CAP

JORDI SALVAT

I van arribar les eleccions municipals, les cinquenes des de la recuperació de la democràcia. La cita era el 28 de maig i cinc eren els candidats a l’alcaldia de Torredembarra, un menys que quatre anys enrere. Els comicis es plantejaven com un duel per l’alcaldia entre Santiago Segalà i Celestí Salort, alcalde els darrers quatre anys i cap de l’oposició, i batlle durant els primers dotze anys d’ajuntament democràtic respectivament. Fins i tot el 1983 havien compartit els dos primers llocs en la candidatura de CiU, però en aquell moment les relacions estaven molt deteriorades.

Santiago Segalà es presentava a la reelecció al capdavant per segon cop de la candidatura de Convergència i Unió amb una barreja de continuïtat i renovació. Repetien tres dels quatre regidors: Miquel Àngel Lecha, Joan Arpal i ell mateix. En el tercer lloc s’incorporava l’independent Josep Mercadé; en el cinquè lloc, Octavi Solé, i en el sisè, Jordi Pons.

Celestí Salort, alcalde durant dotze anys (1979-1991), era per cinquè cop alcaldable i per tercera vegada liderava el Grup d’Independents per Torredembarra, amb una candidatura molt renovada. Deixaven els primers llocs de la llista els que havien estat regidors els dos darrers mandats i s’incorporaven noms com Antoni Vila, Augusto Martínez i Fernando Miró. Un altre cap de llista, Joan Romera, repetia, per segon cop, com a candidat del Partit Popular. Dos eren els candidats que debutaven al capdavant de dues candidatures: Josep Bargalló (ERC) i Manuel Jiménez (PSC). Els republicans confiaven en el diputat al Parlament, Josep Bargalló, per substituir Rafel Hernández, que havia acabat el mandat molt allunyat del partit. En cas semblant era el de Ramon Martín Porres al PSC, que va ser rellevat per qui quatre anys abans havia ocupat el tercer lloc, Manuel Jiménez.

Es va celebrar un debat electoral, organitzat pel periòdic mensual Torredembarra al Moment i moderat pel seu director, Antoni Vilà. La sala d’actes de la Caixa Tarragona va acollir l’acte, que va comptar amb quatre dels cinc caps de llista, ja que Celestí Salort va decidir no acudir a la cita i deixar el seient buit. Turisme i urbanisme van ser els temes que van monopolitzar el debat, i és que aquesta era una època de creixement de Torredembarra, amb una expansió urbanística important i nous equipaments i infraestructures acabades d’estrenar, com el port esportiu o el passeig marítim.

Just abans de l’inici de la campanya electoral, encara hi va haver temps de col·locar la primera pedra d’un equipament molt esperat pel municipi: el centre d’assistència primària. L’encarregat de presidir l’acte va ser el conseller de Sanitat, Xavier Trias. Les obres s’havien adjudicat uns dies abans. Trias va qualificar el terreny cedit per l’Ajuntament de Torredembarra per a la construcció del CAP com a “magnífic” i va afirmar: “Estic segur que tindrem un CAP bonic, lluminós i espaiós.” L’alcalde, Santiago Segalà, va destacar en el seu parlament que en pocs mesos s’havien posat les primeres pedres del nou institut de secundària i del CAP i s’havia inaugurat la primera fase del port, que suposaven el 80% del total de les obres. Una bona targeta de presentació per a aquells comicis municipals.

Foto: TORREDEMBARRA AL MOMENT

El darrer vídeo

VÍDEO l Entrevistem Santi Segalà, cap de l’àrea de Predicció Meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya

Hemeroteca

Tweets recents

Share This