Donació de 1.200 càntirs, el Grup de Dones fa 25 anys, un subcampió de Catalunya… i més campanya preelectoral

JORDI SALVAT

L’ambient preelectoral era evident a manca de només dos mesos per a unes eleccions farcides de novetats i incerteses, però aquell març de 1995 passaven altres coses a Torredembarra. Una era la creació del Patronat Municipal de Cultura, que tenia com una de les seves primeres tasques gestionar una donació del tarragoní Mateu Tomàs a la vila de 1.200 càntirs d’arreu de la península Ibèrica. El regidor de Cultura, Rafel Hernández, manifestava al Torredembarra al Moment que encara no tenien un espai adequat per exposar aquesta magna col·lecció. Descartat Cal Canterer perquè s’havia de restaurar tot l’edifici, es parlava d’una zona de Castell –recordem, en aquella època abandonat. Sí que es podien veure 300 d’aquests càntirs en una exposició a La Golfa, mentre la resta descansaven en un magatzem municipal.

Aquell mes de març una entitat del municipi estava d’aniversari: el Grup de Dones de Torredembarra, que complia cinc anys. El dia 15 van celebrar l’aniversari de la seva constitució i tot el mes van organitzar diversos actes commemoratius: la festa del Dia Internacional de la Dona Treballadora convocant el I Concurs de narrativa Isabel de Villena, una calçotada, una sortida, el lliurament d’un manifest a l’alcalde, una lectura de teatre, un concurs de truites. I van tenir una convidada ben mediàtica: la cantant Núria Feliu. L’entitat comptava llavors amb 470 sòcies.

En l’àmbit esportiu, aquell mes va destacar que el jugador de billar del club local Punt d’Atac Antoni Gutiérrez es va proclamar sotscampió de Catalunya i ho va aconseguir al local de l’entitat, al Casal Municipal, on es va disputar la final amb sis jugadors representants de diferents clubs catalans. El guanyador va ser Joan Carles Pareras, del Club de Billar de Granollers, que va aconseguir 161 caramboles d’una sola tacada, una fita que es podia qualificar d’extraordinària. Un rival massa dur per al billarista torrenc.

La política continuava ocupant, com era previsible, moltes pàgines del Torredembarra al Moment. El PP obria local al carrer del Mercat número 2 i una de les primeres reunions que hi realitzava era amb empresaris de l’oci nocturn per “cercar solucions” per al sector. Un titular destacava a dalt de tot de la pàgina: “El PP aquest cop no pactarà amb CiU”. Sabeu qui es va convertir en el soci de govern convergent just tres mesos després? L’únic regidor popular. Maleïda hemeroteca! També s’anaven coneixent integrants de les candidatures. Era el cas de CiU. Al candidat a la reelecció com a alcalde, Santiago Segalà, l’acompanyaven Miquel Àngel Lecha, Josep Mercadé –independent llavors i presentat com el gran fitxatge–, Joan Arpal, Octavi Solé, Jordi Pons i Lluís Roig.

Fotos: TORREDEMBARRA AL MOMENT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This