Un Carnaval satíric, el nou supermercat aterra a la Torre i Pujol i Borrell presentant alcaldables

Jordi Salvat – Torredembarra, 10/2/2020

El febrer és gairebé sempre el mes de Carnaval i Torredembarra vivia amb molta intensitat aquesta festa fa 25 anys, tot i que uns anys després entraria en decadència, per  recuperar-se posteriorment i arribar al moment dolç actual. Però el Carnaval dels noranta es vivia d’una manera molt diferent que l’actual i es tractava d’una festa on regnava la sàtira, molt més que el que vivim ara. En aquesta imatge en teniu un exemple.

El Torredembarra al Moment de febrer de 1995 portava una important notícia de l’àmbit econòmic: la construcció d’un supermercat a l’Hort del Nap, que havia de generar 40 llocs de treball fixos. La inversió la feia l’empresa igualadina Kembo, que pocs anys després s’integraria a Caprabo. El nou supermercat havia d’ocupar 1.100 metres quadrats i, a més, es crearien 80 places d’aparcament. La inversió s’acostava als dos milions d’euros.

I les eleccions cada cop estaven més a prop. Polítics de primera línia visitaven Torredembarra per donar suport als candidats dels seus partits. Un era el llavors president de la Generalitat, Jordi Pujol, que va venir a la Torre a proclamar els candidats de CiU al Tarragonès, un dels quals era Santiago Segalà, que aspirava a un segon mandat com a alcalde de la vila. “Per dur a terme una política nacionalista, cal ser un partit amb caràcter, interclassista i gran, i un partit amb aspiració de govern. A on? A tot arreu”, afirmava Pujol, que va ser obsequiat per Segalà amb un quadre del pintor local Nicolau Amate.

Per la seva banda, Manuel Jiménez va ser proclamat cap de llista socialista a Torredembarra en un acte d’àmbit provincial a Móra la Nova, amb Josep Borrell com a padrí. Borrell era llavors ministre d’Obres Públiques, Transports i Medi Ambient del govern encapçalat per Felipe González, que feia aigües per tot arreu a causa de diversos casos de corrupció. Jiménez es mostrava convençut en declaracions a Torredembarra al Moment que cap candidat obtindria la majoria absoluta i caldrien pactes postelectorals i criticava la manera de treballar de l’Ajuntament, a la qual qualificava de “personalista i, en el fons, sempre convergent, des de fa molts anys”. Recordem que el partit havia trencat peres amb l’únic regidor que tenien al consistori, Ramon Martín Porres.

Foto: TORREDEMBARRA AL MOMENT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This