El Ball de Malcasats organitza el 21 de desembre el I Concurs Internacional d’Arrossos

REDACCIÓ – Torredembarra, 23/10/2024

El proper dissabte 21 de desembre, a la plaça del Castell de Torredembarra, dins d’una jornada festiva anomenada ·Nadal Malcasat” se celebrarà la primera edició del  Concurs Internacional d’Arrossos, organitzat pel Ball de Malcasats de Torredembarra.

La competició serà per equips d’un màxim de quatre cuiners i en podrà formar part qualsevol persona major d’edat. Cada equip s’haurà d’inscriure enviant un correu electrònic a macatdb@gmail.com. La data límit per a les inscripcions és el proper 29 de novembre. En aquest correu, hi hauran de constar el nom de l’equip, el tipus de paella que faran i els noms dels cuiners. A més, també hauran de designar un portaveu de l’equip i fer constar un telèfon de contacte.

Cada equip haurà de cuinar entre 15 i 20 racions d’arròs. El tipus d’elaboració de l’arròs és lliure, sempre que sigui comestible. Els equips hauran de comprar els ingredients que hagin d’utilitzar, així com també portar els estris necessaris: paella, fogons, gas, cullerots, davantals, etc. Els equips es fan responsables de garantir la plena salubritat dels ingredients, i utensilis adequats. Està totalment prohibit portar preparat qualsevol tipus d’elaboració, per exemple el sofregit fet o la verdura prèviament tallada, a excepció del brou.

El temps d’elaboració dels arrossos serà de tres hores: d’11.30 a 14.30 hores. Si es produís qualsevol retard en l’inici de l’elaboració, l’organització es reserva el dret de modificar aquest horari. L’organització donarà gratuïtament a cada equip deu tiquets (el preu de venda dels quals serà de dotze euros) per sufragar el cost de l’arròs que elaborin.

El jurat el formen diverses personalitats torrenques i està presidit per un membre del Ball de Malcasats de Torredembarra. La composició del jurat es farà pública a través de les xarxes socials del Ball de Malcasats de Torredembarra. En acabar el període d’elaboració, es presentaran els arrossos i es lliurarà una mostra al jurat. Després del dinar, el jurat farà públic el seu veredicte, que inclourà els premis següents:

-Reconeixement a la millor presentació: Es valorarà l’arròs més ben presentat. Premi: espatlla de pernil i ampolla de vi màgnum.

-Reconeixement al millor arròs: Es valorarà la qualitat culinària de l’elaboració. Premi: espatlla de pernil i ampolla màgnum.

Premi Malcasat: S’atorgarà en funció de l’originalitat dels equips en qüestions com la indumentària o el ‘show’ que ofereixin durant l’execució culinària. Premi: quatre entrades per l’assaig general de l’estiu.

A banda dels tiquets que es lliuraran a cada equip, també hi haurà tiquets per a no-participants. El preu de cada tiquet serà de 12 euros i inclourà: dues mitges racions d’arròs (es podran degustar dos dels arrossos participants), pa, coberts, postres i una beguda (got de vi, cervesa, refresc o aigua). Els tiquets es posaran a la venda unes setmanes abans de l’esdeveniment i el punt de venda es difondrà a través de les xarxes socials del Ball de Malcasats de Torredembarra.

Foto: Nova iniciativa del Ball de Malcasats, aquest cop en l’àmbit gastronòmic. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This