Torredembarra celebra del 5 al 16 de juliol una Festa del Quadre més inclusiva i familiar

Torredembarra celebrarà del 5 al 16 de juliol una Festa del Quadre més inclusiva i familiar

REDACCIÓ – Torredembarra, 26/6/2024

Torredembarra té enllestit el programa de la Festa del Quadre de Santa Rosalia amb gairebé una trentena d’actes, del 5 al 16 de juliol. A banda de la programació habitual, amb el Seguici, les processons, els concerts, els actes culturals o els castells, aquest any hi ha dues novetats destacables: el Tram Tranquil i el Festival FoodTruck. El cartell és obra de la jove dissenyadora torrenca Laura González.

“Hem volgut fomentar una festa i un ambient familiar amb més activitats de dia, com la primera edició del Festival FoodTruck”, ha explicat el regidor de Festes, Xavier Suárez. Pel que fa al Tram Tranquil, Suárez ha remarcat: “És un dels punts més importants del Quadre que ens permetrà tenir una festa més inclusiva i aconseguir introduir-hi les necessitats de tothom”. El carrer de Santa Rosalia serà un espai inclusiu i preferent per les persones amb capacitats diverses i persones grans. Els elements del Seguici ballaran sense trons i reduint el so tant com sigui possible perquè les persones amb sensibilitats també en puguin gaudir. El 15 de juliol, a la plaça del Castell, també hi haurà un espai reservat per a les persones amb mobilitat reduïda i amb capacitats diverses.

Per tirar endavant el projecte s’ha creat una Comissió de Festes Inclusives, que la formen els actors socials implicats del municipi: la Fundació Pere Badia, la Fundació Onada i l’Associació Matinada; la Regidoria d’Acció Social i la Regidoria de Festes. Les reunions dins la comissió i amb les entitats que formen part de la Festa del Quadre han estat nombroses per poder exposar les necessitats de cadascú. Una de les representants de la comissió, Miriam Valls, ha expressat: “Volem crear espais còmodes, ja sigui per a infants amb por al soroll, persones amb fotosensibilitat, gent gran, etc. És molt important visibilitzar, sensibilitzar, conscienciar i promoure que les festes siguin accessibles per a tothom”. D’altra banda, de cara Santa Rosalia, el regidor no descartar aplicar més mesures, si els resultats del Quadre són positius.

Suárez també ha agraït a les entitats la seva implicació i ha emfatitzat la importància d’aquestes a l’hora de dur a terme activitats culturals i festives. Enguany, però, la processó marinera, on els pescadors porten la imatge de la Mare de Déu del Carme fins a la mar, serà el 20 de juliol. El canvi de data és per conciliar els dies laborables dels pescadors amb la celebració.

 

Programació

Divendres, 5 de juliol

A les 18 h, a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat. Assaig – taller a la fresca a càrrec dels Xiquets de Torredembarra.

A les 19.30 h, a la plaça del Castell. Assaig i sopar dels Nois de la Torre.

Dissabte, 6 de juliol

A les 18 h, a la plaça del Castell, Tardeig ii sopar a càrrec de La Virgília.

A les 19 h, a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, Festival d’estiu del Coro Rociero Andaluz de Torredembarra i Baix Gaià, Sentimiento Andaluz i de Carmen Sayago. Organitza: Associació Cultural Andaluza Torredembarra Baix-Gaià.

Diumenge, 7 de juliol

De les 11 a les 18 h, al carrer de Joan Güell. Fira d’andròmines i utensilis en desús. Organitza: Colla Castellera Xiquets de Torredembarra.

Dimarts, 9 de juliol

De les 19.30 fins a les 21 h, a la plaça del Castell, Assaig obert de La Mulassa i Els Nans. Organitza: Agrupació de Balls Populars de Torredembarra.

Divendres, 12 de juliol

De les 19 a les 2 h, a l’aparcament de Mañé i Flaquer, Festival FoodTruck Festa del Quadre (programa a banda).

A les 19 h, a la plaça de l’Escorxador, Globotada infantil. Organitza: Ball de Diables de Torredembarra.

A les 19.30 h, plaça de l’Escorxador. Espectacle infantil Pep Callau i Els Pepsicolen.

A les 20 h, a la plaça de la Vila, Assaig a la fresca. Organitza: Colla Castellera Nois de la Torre.

A les 22.30 h, Correfoc 25è aniversari del Ball de Diables Infantil de Torredembarra.

Dissabte, 13 de juliol – El seguici infantil

A les 10 h, a la pista de la Zona Esportiva, Torneig de Futbol 7 entre entitats. Preu: 5€ per equip. Cal inscripció prèvia a torneigfutbol7abpt@gmail.com. Organitza: Agrupació de Balls Populars de Torredembarra.

De les 12 a les 23.30 h, a l’aparcament Mañé i Flaquer, Festival FoodTruck Festa del Quadre (programa a banda).

A les 19 h, des de la plaça de l’Escorxador, Cercavila del Seguici Popular Infantil amb el Ball de Diables Infantil, la Virgilieta, la Mulasseta, el Ball de Bastons infantil, el Ball de Pastorets infantil, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, la Colla infantil dels Nois de la Torre i la Colla infantil dels Xiquets de Torredembarra.

A les 24 h, a l’aparcament de Mañé i Flaquer, Concert amb el grup A Night at The Opera (Tribut a Queen) i discjòquei Dj Jordy Ribé.

Diumenge, 14 de juliol – La Vigília, els Castells i el ball de Festa Major

A les 11 h, a la plaça de l’Escorxador, Tobogan d’aigua i vermut musical Escorxatrònic amb el discjòquei Jaumagi. Organitza: Ball de Diables de Torredembarra.

A les 12 h, a la plaça del Castell. Tritlleig de campanes des del campanar de l’església de Sant Pere Apòstol i enlairament de coets des de la Torre del Castell.

De les 12 a les 23.30 h, a l’aparcament de Mañé i Flaquer, Festival FoodTruck Festa del Quadre (programa a banda).

A les 18.30 h, a la plaça de la Vila, Diada castellera del Quadre.

A les 22 h, des del passeig de la Sort, Correfoc, a càrrec del Ball de Diables de Torredembarra, la Virgília de Torredembarra, Ball de Diables de Sitges Colla Vella, Ball de Sant Miquel i els Diables de la Riera de Gaià, Ball de Diables de Vila-seca i Cabrot del Vendrell.

A les 22.30 h, a Cal Llovet, Concert i ball amb l’orquestra New Marabú.

A les 24 h, a l’aparcament de Mañé i Flaquer, Concert amb el grup de versions La Nit del Canet i disjòquei Dj Ferry Lip.

Dilluns, 15 de juliol – La festa. La Processó Votiva

A les 8 h, pels carrers de la vila, Matinades, amb els Grallers de la Torre.

A les 11 h, a l’església de Sant Pere Apòstol, Solemne Ofici Eucarístic, acompanyat per la Coral Santa Rosalia i veneració de la relíquia de la patrona.

A les 19 h, des de la plaça del Castell (hi haurà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda i capacitats diverses).

Anada a Processó. Recorregut: carrer de Freginal, baixada de Sant Antoni, carrer de Santa Rosalia (Tram Tranquil), carrer de Gibert, carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font, plaça de la Vila i plantada al carrer de Joan Güell (pla de l’església).

Tot seguit Processó votiva del Quadre de Santa Rosalia, el Quadre anirà acompanyat per la Fanfara. La Coral Santa Rosalia interpretarà els villancets, al carrer Ample (davant de Cal Saia) i a la plaça de la Vila. El Seguici Popular de la vila, realitzarà els balls de lluïment al carrer Ample (davant de Cal Saia) i a la plaça de la Vila.

En arribar a l’església de Sant Pere Apòstol, Esclat de músiques, focs, balls i danses dels elements del seguici, veneració del Quadre i cant dels Goigs a Santa Rosalia dins l’església.

Dimarts, 16 de juliol – La Festa de la Mare de Déu del Carme

A les 19.30 h, a l’església de Sant Joan Baptista de Baix a Mar, Missa de la Mare de Déu del Carme.

Seguidament, al passeig de Colom, Ballada de sardanes, amb la Cobla La Principal de Tarragona.

Dissabte, 20 de juliol. La Processó Marinera

A les 19 h, a Baix a Mar, Processó marinera, amb la imatge de la Mare de Déu del Carme portada pels pescadors fins a la mar, benedicció de l’aigua i cant de la Salve.

En tornar de la processó marinera, de Cal Bofill a la plaça de Josep Valls Ibern, Processó, enlairament de coets i cant dels Goigs.

En cas de condicions marítimes adverses, la processó se suspendrà.

 

Festival FoodTruck Festa del Quadre – A l’aparcament de Mañé i Flaquer

Divendres, 12 de juliol

A les 19 h Obertura del Festival: foodtrucks, parades artesanes, zona infantil amb (inflables i pintacares) i música ambient.

A les 23 h Concert «Los Remembers» un viatge per la música de la nostra vida dels 80s i 90s.

A l’1 h Música amb el discjòquei Dj Jesus.

Dissabte, 13 de juliol

A les 12 h Obertura del Festival: foodtrucks, parades artesanes, zona infantil (inflables i pintacares) i música ambient.

A les 13 h Concert Blues amb J. Merino i Revolbert – Roll Band.

A les 18 h Discjòquei Dj Valiente.

A les 20 h Discjòquei Dj MACA 80s 90s.

Diumenge, 14 de juliol

A les 12 h Obertura del Festival: foodtrucks, parades artesanes, zona infantil (inflables i pintacares) i música ambient.

A les 13.30 h Música.

A les 16 h Música amb el discjòquei Dj Jesus.

A les 19 h Espectacle per a tots els públics La pirata Morgana a l’abordatge!!

A les 20 h Concert Piratas Rumbversions.

A les 23.30 h Música ambient.

Foto: Presentació del programa de la Festa del Quadre de Santa Rosalia 2024. / ANNA F. / AJ, TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This