L’Ajuntament de Torredembarra vol acabar amb les extraccions de sorra en plena temporada turística

REDACCIÓ – Torredembarra, 10/7/2024

L’alcalde de Torredembarra, Vale Pino, considera que no es pot repetir més la situació de les darreres setmanes a la platja de la Paella, amb extraccions de sorra en plena temporada turística. Amb aquest objectiu, convocarà la reunió d’una comissió pròximament en què a més de tècnics de l’Ajuntament de Torredembarra hi participin representants de Costes de l’Estat i de la Generalitat. “Potser hi ha de ser els Ajuntaments de Tarragona o Altafulla, però no ho tinc clar perquè són part implicada”, comenta Pino.

“No entraré en el debat si aquests desplaçaments de sorra són la millor manera de tractar els problemes de les nostres platges. No tinc la formació adequada. Però hem de trobar la millora manera de fer-ho, amb les menors afectacions”, afirma l’alcalde torrenc, que denuncia informes contradictoris per part de tècnics de les diferents administracions i sobretot que els tràmits es facin tard i s’allarguin, provocant situacions com les de les darreres setmanes, que fins i tot poden posar en perill els banyistes, a més de la imatge que dona la platja de la Paella.

Pino també expressa els seus dubtes sobre la idoneïtat de retirar la sorra d’on es fa actualment i no de la zona humida, on hi ha molta sorra acumulada a causa dels efectes de l’espigó de port de Torredembarra. Precisament el consistori torrenc encara té pendent una reunió amb el Port de Torredembarra per abordar l’extracció de sorra de l’espigó, cosa que està contemplada per les condicions de la concessió del port. Una possibilitat, tot i que més cara, és dragar sorra de la zona marítima, on hi ha grans acumulacions.

L’Ajuntament de Torredembarra està a l’espera d’un estudi batimètric per determinar com afecta a la platja i a l’ecosistema aquestes extraccions de sorra, que en les darreres setmanes han estat de gairebé 20.000 metres cúbics -15.000 han anat a parar a la platja de, Miracle de Tarragona i la resta, a la platja d’Altafulla. Una mesura que proposa Pino és poder fer amuntegaments de sorra durant l’any i evitar concentrar-ho tot en uns dies.

Foto: Extracció de sorra aquestes darreres setmanes a la platja de la Paella. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This