Torredembarra commemora el Dia Internacional de l’Orgull

REDACCIÓ – Torredembarra, 27/6/2024

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+, la nit del divendres 28 de juny la façana de l’Ajuntament de Torredembarra s’il·luminarà amb els colors de la bandera LGTBI+ i durant tota la jornada onejarà la bandera del col·lectiu.

D’aquesta manera, finalitzarà la campanya “Llibertat de Ser” que es va iniciar el 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, una iniciativa promoguda pel Consell Comarcal del Tarragonès a la qual s’hi ha sumat l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, i ha comptat amb la participació d’una vintena d’establiments torrencs per crear un entorn més inclusiu i respectuós amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Què són el SAI i el SIAD?

A més, l’Ajuntament de Torredembarra ha reforçat la informació d’accés al Servei d’Atenció Integral (SAI) i al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), ampliant la seva difusió a través de les pantalles del CAP Torredembarra. Aquests serveis són essencials per oferir suport i assessorament a la ciutadania i s’emmarquen en les accions que es volen desenvolupar a partir de l’adhesió de l’Ajuntament al Pla Comarcal LGTBI+ del Tarragonès, signat el passat 14 de maig i del qual es va donar compte al Ple de juny.

El SIAD, gestionat per la Regidoria d’Acció Social, ofereix informació i assessorament amb assistència jurídica i psicològica a qualsevol persona, especialment a les dones, infants i persones grans que pateixen maltractaments. Aquest servei se centra en ajudar les dones, especialment aquelles que pateixen violència masclista, en tots els àmbits de la seva vida personal, familiar, laboral i social.

El SAI, per la seva banda, és un servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere. Desenvolupa polítiques contra la discriminació per motiu d’identitat o expressió de gènere i orientació sexual, amb l’objectiu de donar resposta a situacions de discriminació i proporcionar acompanyament, suport i informació sobre la diversitat sexual i de gènere.

A més, aquests dies s’han repintat amb els colors de l’arc de Sant Martí el banc de la plaça del Castell i els passos de vianants del carrer de Pere Badia i de l’aparcament de Mañé i Flaquer.

El Dia Internacional de l’Orgull té com a finalitat fer una crida a l’acció per reconèixer i respectar les identitats, expressions i experiències que fan que cada persona sigui única i inestimable per a la nostra societat, tot celebrant la diversitat.

Foto: Durant tota la jornada del dia 28 onejarà la bandera del col·lectiu a l’ajuntament de Torredembarra. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This