Carles Marquès estrena el 21 de juny ‘La independència de Tarragona: una polèmica real’

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/6/2024

El proper divendres, 21 de juny, a les 19:00 hores, es podrà veure al Centre Cultural Antic Ajuntament, a Tarragona, dins el cicle Zona Drama, la darrera obra del periodista i escriptor torrenc Carles Marquès: ‘La independència de Tarragona: una polèmica real’. D’ell n’és la dramatúrgia i la direcció, mentre que sobre l’escenari estaran Fermí Fernández i Jaume Martell Gassó. És un espectacle gratuït, organitzat per la Casa de les Lletres i el Centre Cultural Antic Ajuntament.

L’obra se situa a l’estiu de 1926, quan el periodista i polític Antoni Rovira i Virgili i l’historiador local Adolfo Alegret s’esbatussen en articles al diari Tarragona, en què discrepen agrament sobre la repoblació medieval de la ciutat, i qui la va fer: el comte de Barcelona i una Tarragona independent?

Fa calor a Tarragona, i Rovira i Alegret decideixen trobar-se cara a cara i reptar-se a un duel a “mort” entre adversaris amb arguments irreconciliables. Una polèmica real que va omplir pàgines de diari. I que avui ens pot semblar hilarant, però que potser no és tan llunyana…

Foto: Carles Marquès presenta un nou muntatge teatral a Tarragona. / CEDIDA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This