Presentació el 29 de juny del llibre ‘Les nou barcades de llum de Baix a Mar’, de Francesc Figuerola

REDACCIÓ – Torredembarra, 15/6/2024

El 29 de juny, a la plaça d’Antoni Roig Copons, a les 19:00 hores, es farà la presentació del llibre Les nou barcades de llum de Baix a Mar, de Francesc Figuerola. Aquest acte s’havia previst inicialment el 15 de juny, però s’ha ajornat.

L’obra és la 19a monografia del Centre d’Estudis Sinibald de Mas i repassa de manera extensa la pesca de llum dels anys 50 i 60 del barri pescador de Torredembarra, època en què la pesca del peix blau era l’activitat econòmica més important. Aquesta activitat forma part del programa de Sant Joan, la Festa Major de Baix a Mar.

El recull d’informació de Figuerola explica les 9 barcades de llum que hi havia en aquells anys: Antonalfre, Rosalia Madrona, Pepita (abans Tarraco), Mar Bonanza, Teresa, Mar Brava, Miramar (també anomenada La Gramola), Adolfo i Adelina. També escriu sobre els membres de les barcades i les tasques que feien, des de la preparació a terra fins a la venda del peix. Així doncs, amb el llibre Les nou barcades de llum de Baix a Mar es dona a conèixer com es vivia al barri i què s’hi feia.

La presentació serà una xerrada informal entre persones coneixedores del tema de la pesca a Baix a Mar, moderada per Josep Bargalló. A la conversa, hi participarà Josep Maria Fortuny, president de la Confraria de pescadors de Torredembarra; Francesc Figuerola, mestre de nàutica, calafat i pescador jubilat, i Rafel Figuerola, pescador jubilat.

A l’acte, organitzat pel Centre d’Estudis Sinibald de Mas, hi col·labora la Universitat Rovira i Virgili amb el Campus Extens Torredembarra i l’Ajuntament del municipi, a través de la Regidoria de Cultura.

Foto: Un nou llibre repassa la pesca de llum dels anys 50 i 60 a Baix a Mar. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This