El govern de Torredembarra prepara l’imminent canvi en l’alcaldia en “la normalitat” del pacte

JORDI SALVAT – Torredembarra, 7/6/2024

El proper dimecres 12 de juny el ple municipal de l’Ajuntament de Torredembarra que començarà a les 10:00 hores farà efectiva la renúncia a l’alcaldia d’Eduard Rovira (ERC) després de nou anys en el càrrec. Tres dies després, el dissabte 15, a les 12:00 hores, el plenari escollirà, si no hi ha una sorpresa de darrera hora, Vale Pino (PSC) com a nou alcalde de la capital del Baix Gaià. Tal com ha deixat clar Rovira en la roda de premsa d’aquest divendres, 7 de juny, el relleu en l’alcaldia en el marc del pacte a tres signat per ERC, PSC i Junts amb l’objectiu de donar “estabilitat política” al municipi. Un canvi d’alcalde a mig mandat planificat des d’un govern per primer cop en la història.

Aquest canvi d’alcalde no significarà cap canvi en les competències dels diferents regidors i Rovira mantindrà Recursos Humans i Hisenda. Només hi haurà algun petit canvi en l’àrea de Serveis interns, però que no es notarà en el dia a dia del govern. Rovira passarà a ser primer tinent d’alcalde, mentre la socialista Carmen Martín ascendirà a la segona tinença d’alcaldia i el republicà Raúl García baixarà a la tercera. García és qui ocuparà l’alcaldia el darrer any de mandat si l’assemblea local d’ERC l’escull, cosa que tot apunta que passarà, tal com ha indicat Rovira.

“Mai he tingut cap dubte que aquest relleu es produiria. Som partits seriosos”, ha afirmat Pino, que ha reconegut que valora molt que l’alcalde sortint es quedi al govern: “Podrem aprofitar la seva saviesa i experiència”. “No hi haurà cap canvi substancial en la direcció del govern”, ha assenyalat el proper alcalde de Torredembarra, que ha mostrat “el seu compromís amb seguir posant ordre a la casa i gestionar bé la recollida de residus”. Pino, ha refermat la seva aposta per un govern estable com l’actual i no buscar sumes que no haguessin donat aquesta estabilitat actual.

Per la seva banda, el líder de la tercera pota del govern, Xavier Suàrez (Junts) ha definit el relleu en l’alcaldia com “un exercici de normalitat que alguns no ho entenen i que donarà més fortalesa al pacte”.

Un primer balanç dels nous anys de Rovira

Eduard Rovira ha reconegut que té pendent una anàlisi profunda dels seus nou anys de mandat com alcalde de Torredembarra, però de la seva obra de govern en destaca l’estabilitat aconseguida en el primer pacte malgrat les pressions externes en un moment polític del país molt complicat, agraint-ho als seus socis del PSC i l’ABG, i la bona gestió financera que ha permès recuperar una situació econòmica molt complicada heretada del govern Masagué.

L’encara alcalde ha defensat que l’IBI només ha pujat un 5,5% aquests nou anys, ja que entre el 2014 i 2023 aquest impost va baixar un 5,5% i aquest 2024 ha pujat un 11%. També ha destacat que l’endeutament s’ha mantingut a nivells raonables que han permès continuar prestant serveis i realitzar inversions, malgrat moments difícils com la pandèmia o la guerra d’Ucraïna.

Rovira, doncs, continuarà com a regidor fins a final del mandat i també com a diputat provincial un any i mig més, fins que el desembre de 2025 cedeixi el seu escó al seu homòleg altafullenc, Jordi Molinera. Al govern de l’ens supramunicipal Rovira coincideix amb Pino, després que fa una setmana fos nomenat diputat en substitució d’Imma Costa, que va morir el passat mes de maig.

Foto: Eduard Rovira i Vale Pino escenificant el canvi tranquil en l’alcaldia. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This