El ‘Disfrutar’ del torrenc Oriol Castro ja és el millor restaurant del món

REDACCIÓ – Torredembarra, 6/6/2024

El rànquing The World’s 50 Best Restaurant ha coronat la matinada d’aquest dijous, 6 de juny, a Las Vegas, l’establiment barceloní ‘Disfrutar’ com el millor restaurant del mon. Al seu capdavant hi ha el torrenc Oriol Castro, junt amb Mateu Casañas i Eduard Xatruch. Tots tres es va formar al restaurant el Bulli, que ja fa anys va assolir el prestigiós guardó. Després van iniciar l’aventura del Disfrutar, que ha arribat al lloc més alt de la gastronomia mundial.

El Disfrutar va obrir fa menys d’una dècada al carrer Villaroel de Barcelona i aposta per a la gastronomia d’avantguardista i creativa. L’any passat ja es va situar l’any passat en segon lloc i millor restaurant de tot Europa en el rànquing The World’s 50 Best Restaurant, i el novembre va assolir la tercera estrella Michelin. El restaurant Disfrutar té un equip de 65 persones i una llista d’espera de mínim un any vista.

El 2018, el Disfrutar va assolir la 18a posició i va endur-se el premi a la millor entrada a la llista de l’any.  La cuina catalana ha ocupat la primera posició del The World’s 50 Best Restaurant en diverses ocasions. El Bulli la va ocupar el 2002 i, posteriorment, va revalidar-lo ininterrompudament el 2006, 2007, 2008 i 2009. El Celler de Can Roca li va prendre el relleu poc després i va ostentar el primer lloc del rànquing el 2013 i el 2015. Les normes del rànquing van canviar i una vegada s’assoleix la primera posició, ja no es pot revalidar i l’establiment passa a formar part de la categoria The best of the best (El millor dels millors).

El seu lligam amb Torredembarra

Oriol Castro Forns va néixer a Barcelona el 23 de març de 1974. Conegut inicialment per ser la mà dreta de Ferran Adrià, a la cuina del Bulli des de 1997, és considerat pel mateix Ferran Adrià com ‘un dels millors xefs del món’. Després del tancament del Bulli, el 2011, l’any següent Castro i els seus dos companys del Bulli, el vila-secà Eduard Xatruch i Mateu Casañas –tots tres considerats ‘el cor de la cuina del Bulli’- van obrir el restaurant Compartir, a Cadaqués. El 2015, els tres socis van obrir el seu segon restaurant Disfrutar a Barcelona.

De ben petit, Oriol Castro, ha estiuejat a Torredembarra, on els seus pares hi tenen residència. És soci de l’Associació de Gussiaires de Baix a Mar i sempre ha col·laborat amb esdeveniments gastronòmics a la vila com la Mostra Gastronòmica del Bull, entre d’altres. En l’actualitat, segueix passant les seves vacances a la població torrenca amb la seva família, i ha confessat, en més d’una ocasió que és un enamorat de la platja de Baix a Mar, la seva gent i la seva gastronomia, especialment, els ranxets. Enhorabona de nou Oriol!

Foto: Oriol Castro, a la dreta, en una mostra gastronòmica del Bull a Torredembarra. / Arxiu

Hemeroteca

Tweets recents

Share This