Torredembarra engega una nova temporada de platges amb millores en la seguretat i l’accessibilitat

REDACCIÓ – Torredembarra, 30/5/2024

La nova temporada de platges de Torredembarra arriba amb diverses millores i ampliacions dels serveis, que estaran en marxa de l’1 de juny al 30 de setembre. Aquestes novetats tenen com a objectiu millorar la seguretat, accessibilitat i benestar de les persones usuàries. L’alcalde, Eduard Rovira, i el regidor de Platges, Vale Pino, han presentat la temporada aquest 30 de maig destacant l’optimització de recursos i la millora continua.

“En els moments més alts de l’estiu a les platges de Torredembarra s’hi poden aplegar 50.000 banyistes i l’esforç per donar servei a aquesta quantitat de gent és molt important, ha afirmat Vale Pino, que ha assenyalat. “Estem en millora contínua i enguany es notaran bastant i la intenció que tenim és que vagin en augment els propers anys”. Apunta que en un futur es podria tendir a un horari de socorrisme de 9:00 a les 20:00 hores per adaptar-se als canvis d’hàbits. També ha destacat el Servei de bany assistit, que l’any passat va actuar en 600 banys.

Ampliació del Servei de Vigilància i Socorrisme

El Servei de Vigilància i Socorrisme s’ha ampliat i reordenat per adequar-se a la realitat d’ocupació de les platges. L’horari unificat serà de 10 a 19 hores durant tota la temporada de bany. S’han incrementat les hores de servei, sumant un total de 13.967 hores, amb un cost addicional de 29.360 euros, elevant la despesa a 176.160 euros. La Policia Local coordina aquest servei, que compta amb un vehicle tot terreny, una embarcació i un dron per a la vigilància.

Serà el darrer estiu de l’empresa que s’encarrega des de ha quatre temporades del Servei de Vigilància i Socorrisme. L’Ajuntament de Torredembarra està treballant en un nou contracte que s’ha de licitar durant aquest any per poder comptar amb el servei l’estiu vinent. Els canvis en la normativa farà que el cost augmenti sensiblement.

Ampliació del Servei de bany assistit i mobilitat reduïda

S’amplia la zona d’estada per a persones amb mobilitat reduïda a la platja del Barri Marítim amb una pèrgola de 24 m² més i una inversió de 6.860,80 euros. El nombre de cadires amfíbies passa de dues a quatre, i s’augmenta el nombre de DEAS de dos a cinc. També s’instal·la una passera de 30 metres de llargària per facilitar l’accés a l’aigua. El servei de bany assistit estarà disponible del 15 de juny al 15 de setembre amb cita prèvia.

Renovació de cadires i torres de vigilància

Es reemplacen les cadires i torres de vigilància per nous models de fusta tractada. S’han adquirit sis cadires i tres torres amb una inversió total de 24.490,40 euros.

Nova cartelleria i imatge de les casetes SOS

Es substitueix la cartelleria per oferir informació actualitzada sobre els serveis de les platges, horaris i normativa. Les casetes de socorrisme es pinten de color groc per facilitar-ne la identificació. Aquesta actuació suposa un cost de 8.726,26 euros.

Millores a la zona esportiva de la platja de la Paella

S’instal·la una zona d’ombra de 40,5 m² i un tòtem informatiu amb una inversió de 9.433,75 euros.

Servei de boies i megafonia

Es mantenen les boies que indiquen la zona de bany fins a 200 metres de la sorra i els canals d’entrada i sortida d’embarcacions, amb un cost anual de 19.550,5 euros. També es disposa de servei de megafonia per un cost anual de 9.450 euros.

Platja per a gossos

Enguany, Torredembarra estrenarà una platja per a gossos en 2.000 m2 ubicats a la platja de Barri Marítim, enfront de la plaça de les Remendadores (al costat de Cal Bofill). Està previst que pugui entrar en funcionament a principis de juliol. En aquests moments, s’està acabant de redactar l’ordenança d’ús i s’adquireixen els equipaments necessaris.

Pel que fa a l’accés dels gossos a la resta d’espais de la platja, aquest queda prohibit d’inici a final de temporada. A més, als Muntanyans i a les dunes de la platja de la Paella l’accés està prohibit tot l’any.

Altres serveis

Es mantenen les mesures de gestió responsable de l’aigua amb 17 passeres, 9 rentapeus, 4 fonts i 1 dutxa a la zona esportiva de la platja de la Paella.

Fotos: A dalt, responsables de l’equip de la temporada de platja de Torredembarra. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This