Vale Pino es convertirà en nou diputat provincial aquest 31 de maig

REDACCIÓ – Torredembarra, 28/5/2024

Torredembarra comptarà a partir d’aquest divendres, 31 de maig, amb un segon diputat provincial. L’actual primer tinent d’alcalde, el socialista Vale Pino, prendrà possessió del càrrec en el ple de l’ens supramunicipal d’aquest divendres, substituint a Imma Costa, que va morir el passat 15 de maig. Tot apunta que el polític torrenc ocuparà la cartera de Projectes Europeus, després de la reorganització del govern ERC-PSC en què Costa n’era vicepresidenta tercera.

Pino compartirà ple provincial i govern amb l’actual alcalde torrenc, Eduard Rovira, que compleix el segon mandat com a diputat, fins que sigui rellevat pel seu homòleg altafullenc, el també republicà Jordi Molinera.

La presa de possessió de Pino, que era el reserva de Costa com un dels representants del Partit Judicial del Baix Penedès, estava prevista per a final del proper mes de juny, però el fet que, a causa de les Eleccions Europees, estigués constituïda la Junta Electoral de Zona, ha accelerat els tràmits i, en arribar la credencial, aquest divendres ja se’n donarà compte al ple de la Diputació i Pino podrà prendre possessió de l’escó.

Recordem que el proper 15 de juny, Vale Pino es convertirà en nou alcalde de Torredembarra després de la renúncia d’Eduard Rovira el proper 6 de juny, un relleu fruit del pacte de govern entre ERC, PSC i Junts. El fet de ser diputat provincial provocarà que Pino passi a cobrar per assistències a l’Ajuntament. Actualment cobra 27.000 euros per la dedicació parcial com a tinent d’alcalde  i n’havia de passar a percebre 44.000 com a alcalde. Són detalls que s’han de resoldre aquesta setmana.

Foto: Vale Pino compatibilitzarà a partir del 15 de juny el càrrec d’alcalde amb el de diputat provincial. / CAROL CUBOTA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This