Torredembarra participa en la campanya ‘Llibertat de Ser’ per combatre la discriminació i fomentar la diversitat

REDACCIÓ – Torredembarra, 15/5/2024

Des del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, fins al 28 de juny, Dia de l’Orgull, l’Ajuntament de Torredembarra, a través del Consell Comarcal del Tarragonès, posa en marxa la campanya “Llibertat de Ser”. Aquesta iniciativa té com a objectiu combatre la discriminació i promoure la sensibilització i l’educació sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere, implicant tota la comunitat, incloent ciutadania, empreses, institucions i establiments comercials, en la creació d’un entorn més inclusiu i respectuós per a tothom.

Campanya “Llibertat de Ser”. Decàleg LGTBI+ Friendly

1. Fomentar la tolerància cap a la diversitat

2. Respectar la diversitat

3. No discriminar

4. Vetllar per un ambient segur

5. No admetre persones amb conductes discriminatòries

6. Mostrar empatia cap a la diversitat

7. Al meu local, tothom és benvingut

8. No prejutjar per l’aparença

9. Compromís social

10. Llibertat de ser

Com hi poden participar els establiments comercials?

Els establiments interessats han de contactar amb la Regidoria d’Acció Social per rebre l’adhesiu i el decàleg, a l’Avinguda Lluís Companys, 55, 1r, al telèfon 977 13 15 79 o al correu electrònic acciosocial@torredembarra.cat. El termini de participació és fins al 10 de juny.

Un cop inscrits, els establiments rebran un kit de materials promocionals que inclou adhesius i cartells amb el logotip de la campanya, així com el decàleg LGTBI+ friendly. Els materials promocionals s’han de col·locar en llocs visibles dels seus establiments, com a portes d’entrada, taulells, aparadors, etc.

La regidora d’Acció Social, Marga Rovira, ha explicat que la campanya “Llibertat de Ser” és una oportunitat perquè tots els establiments comercials de Torredembarra contribueixin a construir una societat més inclusiva i respectuosa. També ha comentat que amb la seva participació activa, poden ajudar a garantir que totes les persones, independentment de la seva identitat o orientació sexual, se sentin valorades i respectades.

Altres actes reivindicatius

Il·luminació de la façana del Castell el 16 i 17 de maig, de 21 a 01 hores, respectivament, amb els colors de l’arc de Sant Martí. El divendres 17 de maig, a les 9.30 h, al Pati del Castell, és farà la lectura del manifest del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia, elaborat pel Departament d’Igualtat i Feminismes i la Comissió de Coordinació del Consell Nacional LGBTI de Catalunya, a càrrec de membres de la Corporació Municipal.

L’adhesió al Pla Comarcal LGTBI+ representa una continuació de l’esforç iniciat amb el I Pla d’Igualtat de Gènere i LGBTIQ+ de Torredembarra (2021-2024). El nou pla comarcal estableix els eixos de treball principals per fomentar una societat més justa i equilibrada, i inclou àmbits com el compromís per la igualtat, l’economia per la vida, la intervenció integral contra la LGTBIfòbia, i la creació d’una comarca de drets.

L’adhesió a aquest Pla comarcal permetrà a l’Ajuntament:

Disposar d’un document operatiu per desenvolupar accions concretes en matèria d’igualtat de gènere.

Contribuir a l’anàlisi i diagnòstic dels plans municipals i coordinar-los amb els eixos de treball comarcal.

Comptar amb el suport del Consell Comarcal per desenvolupar projectes relacionats amb polítiques d’igualtat.

Reforç de la difusió dels Serveis SAI i SIAD

L’Ajuntament de Torredembarra reforçarà la informació d’accés al Servei d’Atenció Integral (SAI) i al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), ampliant la seva difusió a través de les pantalles del CAP Torredembarra perquè la ciutadania conegui aquests recursos de suport i assessorament.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This