Imma Vallmitjana presenta la novel·la gràfica ‘Gatos y vecinos de la Calle Mayor’ el 17 de maig

REDACCIÓ – Torredembarra, 12/5/2024

Gatos y vecinos de la Calle Mayor és el títol de la novel·la gràfica de la torrenca Imma Vallmitjana, que tanca la trilogia que va iniciar el 2020 amb La extraordinaria aventura de Esther Williams y otras historias de la Calle Mayor i Casimiro en Las Malvinas, el 2022. Publicada per Editorial La Banya, es presentarà aquest proper divendres, 17 de maig, a les 17:00 hores, a la Llibreria Cal Serenet de Torredembarra.

En una cinquantena de pàgines, Vallmitjana recull anècdotes i records d’amics i veïns durant els mesos d’estiu dels anys seixanta i abans a Torredembarra. Feta amb humor i elements antropològics i costumistes, aquesta obra també reflexa el món del cinema en molts dels títols de les seves il·lustracions. A més, manté l’estètica dels antics tebeos amb històries molt curtes i intenses plenes de personatges molt curiosos.

Durant els darrers anys, Vallmitjana ha parlat i entrevistat a moltes persones grans del municipi que li han explicat anècdotes, que ella ha escrit i dibuixat. Reconeix que en aquest llibre hi ha poca ficció i, per respecte, ha canviat el nom d’alguns dels protagonistes.

En aquesta primera edició, s’han publicat 300 exemplars, amb un cost de 10 euros. A Torredembarra, aquesta novel·la gràfica es pot comprar les llibreries Cal Serenet i Àgora. També a Regal i paper, a Altafulla. Vallmitjana té previst publicar pròximament en català la trilogia.

Des de la contraportada del llibre, es convida als lectors a escriure un micro-relat o conte curt sobre alguns dels capítols de l’obra i enviar-hi al correu electrònic gatosyvecinos@gmail.com. Un jurat farà una selecció i es publicarà un llibre.

Imma Vallmitjana és filla de Torredembarra. Pintora de tota la vida, ha treballat com a estilista i responsable de vestuari a TV3 i al cinema, amb directors com Agustín Villaronga o Manolo Iborra, entre altres.

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This