Els resultats del 12-M deixarien un Ajuntament de Torredembarra molt diferent (o no tant)

REDACCIÓ – Torredembarra, 13/5/2024

No hem pogut evitar la temptació de traslladar els resultats de les Eleccions al Parlament d’aquest 12 de maig al ple municipal de Torredembarra. Només és un “divertimento”, un joc de política ficció. Destaca que Esquerra, guanyadora fa un any per un centenar de vots sobre el PSC, perdria la meitat dels sis regidors i quedaria relegada a la tercera posició. El PSC guanyaria un representant gràcies 300 vots més i podria liderar un hipotètic govern enlloc dels republicans.

Junts doblaria representació, situant-se amb 4 regidors i passaria de ser el soci menor a segon i potser entraria en el joc de l’alcaldia compartida. El que no variaria serien els 13 edils que té el govern ERC-PSC-Junts, amb un sensible reequilibri de forces i l’executiu passaria a ser PSC-Junts-ERC.

L’oposició canviaria radicalment en aquest exercici de política ficció. El PP i Vox doblarien el regidor de què disposen i amb dos cada un integrarien aquesta oposició, on no hi hauria la CUP pel descens de vots que no li permetria supera la barrera del 5%. La formació independent Alternativa Torredembarra tampoc hi seria en no presentar-e evidentment en aquest comicis autonòmics.  Tampoc els Comuns superarien el 5%.

Els hipotètics nous regidors segons els resultats del maig passat serien Candela Rivero (PSC), Marc Solé i Lídia Julià (Junts), Toni Cruz (PP) i Noelia González (Vox). Caurien del ple els republicans Joel Ramírez, Marga Rovira i Dani Pujol, a més de Toni Sacristan (CUP) i Carles Fuxet (Alternativa),

L’Ohaio de Tarragona?

I una darrera curiositat: aquest hipotètic repartiment de regidors a Torredembarra és gairebé idèntic als diputats escollits a la circumscripció de Tarragona. Totes les forces polítiques tenen els mateixos representants excepte Junts, que a Torredembarra en suma un menys i és que a la circumscripció de Tarragona es reparteixen 18 diputats i al ple torrenc hi ha 17 regidors.

L’Ajuntament de Torredembarra segons els resultats del 12-M

PSC 6

Junts 4

ERC 3

PP 2

Vox 2

Foto: El ple de Torredembarra canviaria sensiblement amb els resultats d’aquest 12-M. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This