El 5 de maig tindrà lloc el Memorial Esteve Cañellas Margalló, torrenc víctima del nazisme

REDACCIÓ – Torredembarra, 28/4/2024

El Memorial Esteve Cañellas Margalló tindrà lloc el proper 5 de maig, Dia d’Homenatge als espanyols deportats i morts a Mauthausen i en altres camps i a totes les víctimes del nazisme d’Espanya. L’homenatge al torrenc que va morir el 15 de gener de 1942 a Gusen, un dels camps de concentració de Mauthausen, serà al jardí de la Biblioteca Mestra Maria Antònia, a les 12 hores. S’ha previst una conferència a càrrec de Jordi Bou, doctor en Història contemporània; lectures de textos a càrrec de la família de Cañellas Margalló, la lectura del manifest commemoratiu i una ofrena floral.

La data del memorial coincideix amb la commemoració de l’alliberament del camp de Mauthausen el 1945, on van internar més de 7.500 persones. Les dues commemoracions volen honorar la memòria d’aquestes persones i recordar que representen una part fonamental de la història, la lluita per la llibertat i la democràcia.

L’acte l’organitza l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, amb la col·laboració del Centre d’Estudis Sinibald de Mas i la Biblioteca Mestra Maria Antònia.

Foto: Una imatge del mural dedicat a Esteve Cañellas Margalló. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This