Presentació el 26 d’abril del llibre  ‘Els ocells et bressolen: La història de la tieta’, de la torrenca Teresa Borrut

REDACCIÓ – Torredembarra, 24/4/2024

La presentació del llibre ‘Els ocells et bressolen: La història de la tieta’ de Teresa Borrut serà el 26 d’abril, a les 18 hores. Aquest acte està organitzat pel Grup de Dones de Torredembarra i es farà a Cal Maiam.

‘Els ocells et bressolen’ és el primer llibre de la torrenca Teresa Borrut, que narra la història de la tieta Aurora, explicada en primera persona. La seva vida s’inicia en plena Segona República i transcorre pels episodis més convulsos del segle XX: la Guerra Civil, la postguerra, l’exili, la Segona Guerra Mundial, els quaranta anys de franquisme i la transició fins a l’actualitat.

Sinopsi

La tieta Aurora tenia tres anys quan va esclatar la Guerra Civil, amb cinc anys fugia dels bombardejos dalt d’un carro ple de farcells i en tenia set quan feia l’estraperlo per portar quelcom de menjar a casa. Un mestre maçó proper a Jaume Aiguader i Lluís Companys, la dida del germà petit de Pau Casals, la desaparició d’un misteriós gat, l’exili a França i unes rampes de llançament de míssils nazis a Londres són només unes de les moltes històries paral·leles de la vida de la tieta, que es posen en context històric i es complementen amb la investigació i el treball de camp de l’autora, no deixant de fer una obligada reflexió actual i personal. El retrat d’una família qualsevol que va haver de viure uns temps excepcionals.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This