La CUP sol·licita un estudi dels serveis privatitzats o externalitzats de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 24/4/2024

El ple de l’Ajuntament de Torredembarra debatrà aquest dijous, 25 d’abril, a proposta de la CUP, una moció que sol·licita l’elaboració d’un estudi exhaustiu dels serveis bàsics que actualment es troben privatitzats i externalitzats.

Aquests estudis tenen com a objectiu detectar les mancances dels models de gestió privada, valorar les possibilitats de la recuperació de la gestió pública, i finalment, disposar d’una comparativa a escala econòmica per tal de valorar quin dels models de gestió possibles és més eficient, econòmic i eficaç per tal de gestionar els nostres serveis públics bàsics com ara el subministrament d’aigua potable, el servei de recollida de la brossa, o el servei de neteja viària, entre d’altres.

La CUP, doncs, fa una aposta estratègica i innovadora quant al procediment per a recuperar la gestió i titularitat pública dels nostres serveis públics.

La formació independentista i anticapitalista, parteix de la base ideològica que els serveis públics no poden ser un producte de mercat al servei d’empreses privades, sinó que la seva única i última finalitat és la de donar satisfacció al conjunt de la població; i que aquests han de ser de qualitat, que respectin els drets laborals de les persones treballadores, transparents i amb uns competents canals de seguiment i avaluació.

La CUP considera que aquestes premisses, només podran fer-se realitat si aconseguim que, finalment, els serveis públics siguin gestionats de forma directa per la mateixa administració pública, empresa pública o a través de cooperatives creades i constituïdes per aquesta finalitat.

I per fer-ho possible, la CUP considera que com a pas previ, és imprescindible tenir a la disposició de la ciutadania aquests estudis que avalin o descartin la nostra proposta política. És per això que la CUP sol·licita via moció l’elaboració d’aquests estudis que necessàriament hauran de ser realitzats per empreses i consultories externes i plenament imparcials.

Foto: Toni Sacristan és el regidor de la CUP al ple torrenc. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This