La Fundació Pere Badia cedirà el seu fons documental a l’Arxiu Municipal

REDACCIÓ – Torredembarra, 9/4/2024

En el marc de la celebració dels 200 anys de la Fundació Pere Badia, es durà a terme la signatura del conveni de cessió del fons documental d’aquesta institució privada a l’Arxiu Municipal de Torredembarra, a càrrec de l’alcalde i president, Eduard Rovira. L’acte anirà acompanyat de la xerrada “Una mirada a l’Hospital Pere Badia a través dels documents i les fotografies”, a càrrec de Joaquim Nolla, arxiver i historiador. L’acte tindrà lloc el 10 d’abril, a les 19 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, es formalitza l’ingrés del fons documental que va tenir lloc l’any 1999 (2,5 m linials de documentació: unes 25 caixes de documents en suport paper d’entre 1713 i 1979) consistents en el fons personal de Pere Badia i la gestió de la institució pròpiament dita.

També s’inclou la nova incorporació de documentació de la gestió tant de l’Hospital com de la Llar d’infants “La Miraculosa”. La major part d’aquests documents estan datats entre 1980 i 2000. Es tracta d’uns 2,7 metres linials de documentació en format paper i també unes desenes de fotografies digitals.

Tot plegat, permetrà garantir la seva conservació i afavorir la consulta dels investigadors interessats en la història local de Torredembarra.

En la xerrada “Una mirada a l’Hospital Pere Badia a través dels documents i les fotografies”. l’arxiver i historiador Joaquim Nolla repassarà la història de la Fundació Pere Badia a través de la visualització de documents, tot revaloritzants el fons documental que se cedirà a l’Arxiu Municipal i que permetrà la seva conservació i consulta.

Foto: Foto de família de l’acte d’obertura de la celebració dels 200 anys de la Fundació Pere Badia. / ANNA F. / AJ, TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This