La xocolatada solidària de l’AFA de l’Escola Molí de Vent recapta 1.500 euros

REDACCIÓ – Torredembarra, 8/4/2024

Sota la premissa “Muntem un bon cacau!”, l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Molí de Vent de Torredembarra ha dut a terme aquest dissabte una xocolatada solidària en favor de la recerca per lluitar contra el càncer infantil. Ho ha fet en el marc de la proposta que ja fa uns anys impulsa l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

La xocolatada s’ha vestit amb diverses activitats lúdiques que s’han desenvolupat al llarg de tot el matí a les instal·lacions de la mateixa escola i la jornada ha sortit rodona, aconseguint una recaptació de més de 1500 euros, entre les entrades venudes a 1 euro, que donaven dret a un got de xocolata desfeta i un tros de coca, la venda de tiquets per un sorteig i les donacions rebudes. Una xifra que es veurà incrementada quan es faci el recompte dels beneficis del servei de bar ofert per l’AFA i que també es destinaran a la causa. Igualment durant aquesta setmana encara és possible realitzar donacions tot contactant amb l’AFA.

La festa, tot i celebrar-se a l’Escola Molí de Vent, va ser una festa de tot el poble i per a tot el poble. I és que no només hi van participar famílies del Molí sinó també d’altres centres del municipi. Igualment la jornada es va poder vestir gràcies a la col·laboració desinteressada d’entitats i particulars de la vila que van fer-hi tallers, exhibicions o actuacions que els infants i adults van gaudir al llarg de les gairebé quatre hores (oficialment de 10h a 13.30h) que va durar.

La batucada de l’Espai Jove de Torredembarra va encarregar-se de donar el tret de sortida a la xocolatada solidària, amb una actuació que va posar ritme a l’accés al recinte- Posteriorment alumnes de l’Escola Municipal de Música de Torredembarra oferien un breu repertori per amenitzar els primers tastets de xocolata i la Coral Xaloc feia, al seu torn, el mateix acompanyament amb les veus dels seus integrants.

La música per ser sentida va deixar pas a la música per ser ballada amb la classe de Zumba oferta pel gimnàs Anura, l’exhibició de l’escola de ball Dansclass d’Altafulla i la classe de ‘Les Mills Dance’ del gimnàs Apolo. L’actuació dels Nois de la Torre va posar el colofó a una jornada que va cloure l’incansable Xart Deejay, que a més de punxar música, va deixar que els més petits practiquessin amb els plats.

En paral·lel, es van desenvolupar tallers de pinta-cares, de decoració de pots de vidre i de polseres, a càrrec d’artistes locals; un taller per pintar papallones a càrrec de l’escola d’anglès Kids&Us; un altre d’experiments, ofert per alumnes de l’Institut Torredembarra; jocs amb la fundació En Xarxa i una activitat de projeccions sensorials de Handycat, a càrrec de la seva representant i mare de l’escola. Igualment la Policia local de Torredembarra va ser-hi present amb un cotxe i una motocicleta, a més de gorres i vestits a mida perquè els més petits es posessin a la pell d’un policia per un dia. I també s’ha fet el sorteig d’una motxilla donada per l’artesana local Gemma Porta.

I que seria d’una xocolatada sense la xocolata i la coca per acompanyar-la! Doncs es van repartir unes 700 racions de xocolata que va aportar Càtering Domingo, qui s’encarrega del menjador escolar, i una quantitat similar de coques aportades per gairebé tots els forns locals: Cristià, Livorno, Ca la Feliça, Cal Jan, La Palmera i Nicasi.

Des de l’organització, l’AFA vol agrair a totes les entitats, empreses, particulars i famílies voluntàries la seva col·laboració amb la iniciativa. Igualment a l’Ajuntament de Torredembarra i a la mateixa Escola Molí de Vent i el seu equip docent i personal PAS com a figures també imprescindibles per fer que aquesta segona edició de la xocolatada solidària -la primera fou el 2019- hagi estat tot un èxit.

Foto: A dalt, una imatge dels mestres que van participar en l’activitat solidària d’aquest cap de setmana i, a baix, l’actuació de la Coral Xaloc. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This