La nova comissaria dels Mossos d’Esquadra de Torredembarra ja està plenament operativa

REDACCIÓ – Torredembarra, 5/4/2024

La visita aquest divendres, 5 d’abril, del conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha culminat la posada en funcionament aquesta setmana de la nova comissaria de districte de Torredembarra. L’equipament policial dona servei a nou municipis del Baix Gaià, quatre ubicats a la costa (Torredembarra, Altafulla, Roda de Berà i Creixell) i cinc municipis d’interior (la Riera de Gaià, la Nou de Gaià, Vespella de Gaià, Salomó i la Pobla de Montornès). Tot plegat una àrea de prop de 100 quilòmetres quadrats.

Segons les darrers dades estadístiques, en aquests municipis on ara entra en funcionament la nova comissaria dels mossos de Torredembarra, hi viuen al voltant de 42.000 persones. Xifra que en els mesos d’estiu augmenta considerablement per l’atractiu turístic de la zona.

Les dependències dels mossos a Torredembarra conformen la nova comissaria de districte, depenent de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès.

La de Torredembarra compta amb una cinquantena de mossos i mosses comandades per un sotsinspector com a cap de la comissaria. En aquestes instal·lacions policials, els mossos donen servei de seguretat ciutadana, proximitat, oficina de denúncies i també compten amb Àrea de custòdia de detinguts.

La ubicació de les dependències a Torredembarra permet millorar el servei al ciutadà basat en la proximitat i la coordinació policial. En aquest sentit, en l’àrea d’influència de la nova comissaria hi ha quatre policies locals, la de Torredembarra, Altafulla, Roda de Berà i el Creixell amb les que mossos ja hi col·labora per donar la millor resposta de seguretat.

La nova comissaria de Torredembarra es va començar a construir el setembre del 2022 i s’hi ha invertit 5,7 milions d’euros.. Es tracta d’un edifici amb materials més sostenibles i eficients i una ubicació, a la N-340a, per facilitar la ràpida resposta policial.

Deu anys d’espera

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha recordat que el municipi fa gairebé deu anys que està lluitant amb diferents consellers que han passat pel Departament d’Interior per posar en marxa la comissaria de Mossos. “Ho hem aconseguit malgrat moltes circumstàncies que han fet que la cosa anés més a poc a poc, com la Covid. Tenim el servei aquí, cobrint l’àrea del Baix Gaià, i estem molt agraïts a la Conselleria per aquest esforç”, ha afirmat Rovira, que ha destacat que ara la Policia Local es podrà dedicar a feines que els hi són més pròpies, però que els dos cossos es coordinaran de la millor manera.

Per la seva part, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha apuntat que es tracta d’un equipament molt necessari pel territori del Baix Gaià, perquè s’havia de cobrir aquest espai entre tres Àrees Bàsiques Policials (ABP). “Els veïns i veïnes d’aquests nou municipis tindran a partir més atenció per part del cos dels Mossos d’Esquadra i això és una bona notícia”, ha dit Elena, que ha assenyalat que el seu Departament té la intenció d’anar ampliant les dotacions de les comissaries i també la de Torredembarra amb el creixement en els propera anys de 17.000 a 22.000 agents. Els primers 850 nous agents, aquest estiu.

Foto: Un moment de la visita del conseller Elena a la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra de Torredembarra. / INTERIOR

Hemeroteca

Tweets recents

Share This