L’aturada de cinc dies dels treballadors de la recollida de la brossa acaba amb la vaga indefinida a l’horitzó

REDACCIÓ – Torredembarra, 2/4/2024

Aquest dimarts, 2 d’abril, a les 15:00 hores, ha acabat la vaga de cinc dies convocada pels treballadors de la recollida de la brossa de Torredembarra. L’aturada de servei en els dies centrals de Setmana Santa ha deixat un nombre important de bateries de contenidors desbordades amb bosses d’escombraries fora i que en alguns casos impedien el pas dels vianants per les voreres, a més de la insalubritat conseqüent.

Només acabar la vaga, treballadors de l’empresa encarregada del servei han començat a recollir aquestes bosses de fora dels contenidors i també hi ha hagut un torn de tarda excepcional dels camions que buiden contenidors per intentar deixar normalitzada la situació als carrers de Torredembarra el matí de dimecres, després dels habituals torns de nit i matí.

Conflicte enquistat

El regidor de  Residus i Neteja Viària, Raúl García, s’ha mostrat pessimista amb què el conflicte entre l’empresa i els treballadors es pugui solucionar aviat, ja que considera que un dels punts de discòrdia està “molt enquistat”. Es tracta de l’expedient obert per l’empresa adjudicatària, Prezero, a la coordinadora del servei i delegada sindical. L’empresa tira endavant l’expedient i els treballadors n’exigeixen la retirada.

García reconeix que els treballadors es plategen una vaga indefinida a l’estiu, però vol esperar a veure com serà exactament la propera aturad. El regidor assenyala que fins a final d’any com a mínim no estarà en adjudicat el nou contracte i sempre que no surti cap impediment legal i impugnació d’alguna empresa perdedora de la licitació. Recordem que Prezero presta el servei de recollida d’escombraries de Torredembarra per la modalitat d’urgència perquè l’empresa anterior, Nordvert va renunciar a una pròrroga del contracte.

Foto: Una de les imatges que ens ha deixar aquesta vaga. / TDB

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This