El 10 de març se celebra una nova edició de la Mostra ‘Ranxets, la cuina a Torredembarra’

REDACCIÓ – Torredembarra, 26/2/2024

Torredembarra organitza una nova edició de la Mostra “Ranxets, la cuina a Torredembarra”. La cita gastronòmica tindrà lloc el pròxim 10 de març, a partir de les 12 hores, a la plaça de les Remendadores (Jardins de Cal Bofill), amb un preu per tiquet de 5 euros que inclou tapa i beguda. Hi prendran part cinc establiments de restauració del municipi, el cuiner Àlex Segú i dues bodegues de la Torre que oferiran degustacions de vins i caves de qualitat. En total, es podran degustar set tapes de diferents de Ranxets.

Els participants oferiran les següents degustacions:

Arròs amb bacallà. Cal Silver.

Fideus amb galeres. La Xerieuta.

Romesco de moixina. La Xeriueta.

Fideuejat amb tinta de sípia i allioli. Las Palmeras.

Arrossejat amb gambetes i allioli. Òxid.

Bull a l’allipebre. Cuiner Àlex Segú.

Fideuejat de calçots i bacallà amb allioli de romesco. La Ona Livorno.

 

Programa d’activitats

A partir de les 12 hores:

Degustació de Ranxets. Tapa + beguda 5 € fins a exhaurir existències.

Venda anticipada de tiquets a l’Oficina de Turisme (pg. Rafael Campalans, 10): dijous 7 i divendres 8 març, de 9 a 14 hores. Dissabte 9 de març, d’11 a 13.30 hores. El mateix dia, a l’envelat de Cal Bofill.

Degustacions de vins i caves a càrrec de les bodegues Bon Vi i Cal Serafí. Amb tiquet propi. Preus a consultar a l’estand dels establiments el mateix dia de la mostra.

De 12.30 a 14 hores:

Taller infantil de cuina: Coca de recapte, a càrrec de Petit Xef.

Itinerant musical amb Small River Band Brass.

Organització: Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Turisme i Comerç.

Col·labora: Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Què són els Ranxets?

Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop…, truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.

La promoció gastronòmica amb el nom de Ranxets s’inspira en el llibre homònim del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.

Foto: Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This