Microrelats per reflexionar sobre les desigualtats i la lectura del manifest, actes reivindicatius del Dia de les Dones a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 8/3/2024

El lliurament de premis als millors microrelats en català de l’alumnat dels instituts del municipi per reflexionar sobre les desigualtats encara existents i la lectura del manifest han centrat els actes reivindicatius del Dia Internacional de les Dones, aquest migdia, a Torredembarra.

L’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, ha organitzat el 1r Concurs de Microrelats amb motiu del 8M, dirigit a l’alumnat de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat dels instituts de Torredembarra. En total, hi han participat 55 joves i els i les guanyadores d’un llibre electrònic han estat:

Jana Tomàs Bonilla – Institut de Torredembarra

“La porta de casa s’obre com la muralla d’un castell, deixant veure la negra foscor de la nit. La travessia és curta, però estic preparada. L’abric, el meu escut; les claus, la meva espasa i la trucada als pares, el meu crit d’auxili. El meu temor, però,… el meu taló d’Aquil·les.”

Alejandro Jiménez Granel – Institut Ramon de la Torre

“El petit blau era un color molt familiar. La seva mare, un rosa, era forta i decidida; el seu pare també era un blau i era una mica intransigent. És per això que al petit blau li feia por ensenyar-li les taques liles que li sortien. Unes taques que acolorien el canvi.”

Laia Toda Casabona – Institut Ramon de la Torre

“Quan jo era una nena em deien que els homes tenien més facilitats i drets. Ara que en soc un, mai no en tindré.”

El lliurament de premis s’ha dut a terme a les portes de l’Institut Torredembarra, enfront del mural dedicat al Dia de les Dones que van dissenyar alumnes i docents del Batxillerat Artístic i va pintar l’artista Orion Leim. Aquest murat es va estrenar el 2019 i enguany s’ha repintat.

Tot seguit, ha tingut lloc la lectura del manifest que ha anat a càrrec de la regidora d’Acció Social i Igualtats, Marga Rovira; de la regidora Jovita Baltasar, i del regidor Toni Sacristan. Enguany, les reivindicacions s’han centrat en els drets sexuals i reproductius.

La regidora d’Acció Social, Marga Rovira, ha mostrat la seva satisfacció per la bona acollida del 1r Concurs de Microrelats, tant pel que fa al nombre de participants com pel nivell de les obres. També ha aprofitat el caràcter reivindicatiu de la jornada per recordar la campanya de distribució gratuïta de productes menstruals reutilitzables a les farmàcies que ha iniciat aquesta setmana la Generalitat de Catalunya, una iniciativa pionera. Més informació sobre la campanya AQUÍ.

Foto: Una imatge dels actes reivindicatius del Dia Internacional de les Dones. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This