Els carters denuncien amb un esmorzar reivindicatiu la situació límit en el servei de Correus del Baix Gaià

REDACCIÓ – Torredembarra, 4/3/2024

Els carters del Baix Gaià han visibilitat aquest dilluns, 4 de març, el seu malestar per la manca de de personal i la conseqüent sobrecàrrega de treball, que els ha situat en una situació límit. A les vuit del matí, han celebrat un esmorzar reivindicatiu per a denunciar la precarietat del servei, una acció convocada per CCOO i UGT.  Els dos sindicats alerten de la pèrdua de drets laborals però també del deteriorament del servei públic.

Segons explica Jesús Velasco, delegat al sector postal de CCOO de Catalunya, aquesta primera acció és “un toc d’atenció” i ara esperen la resposta de l’empresa. “Sinó reaccionen continuarem fent accions reivindicatives”, afirma Velasco, que no descarta aturades o una convocatòria de vaga si la situació no se soluciona.

Un problema que ve de llarg

Des que Correus va passar a formar part ja fa més de dues dècades del grup d’empreses de l’Estat SEPI, el servei ha anat degradant. Els problemes a Correus són generals a tot Catalunya a causa de les retallades dels darrers anys, però que al Baix Gaià la situació és especialment sagnant. “Hem tingut coneixement que l’empresa pública de Correus està duent a terme una retallada en la contractació que està deixant sense cobrir l’ocupació estructural, així com els permisos i qualsevol mena d’absència dels treballadors i treballadores a la localitat de Torredembarra. Una situació que es manté amb el temps amb recorreguts més amplis i càrregues excessives de treball amb el 35% menys de la plantilla, i que en algun moment no arriba al 50% de la mateixa provocant acumulació i retard dels objectes per al repartiment amb el perjudici per la ciutadania”, denuncien des del sindicat CCOO.

Concretament a la localitat de Torredembarra té 8 seccions que concentren els serveis rurals de 9 pobles com també el servei de repartiment d’Altafulla amb 2 seccions. En el torn de tarda de repartiment hi ha 1 jornada completa i 5 de parcials de 4 hores que aquest donen servei a Torredembarra Altafulla i els pobles amb totes les urbanitzacions que depenen del repartiment.

Des de CCOO exigeixen que s’adoptin les següents mesures, que entenen necessàries per a garantir la prestació dels serveis postals i la seva permanència en aquest municipi de Torredembarra:

-Afrontar diligentment la cobertura dels llocs estructurals a la Unitat de Repartiment de Torredembarra i serveis rurals necessaris per oferir un servei de qualitat a la ciutadania.

-Complint els paràmetres de qualitat determinats per llei, el correcte exercici de la prestació dels serveis postals.

-Mantenir la qualitat de les condicions laborals, garantint una plantilla amb prou treballadors i treballadores que permeti les corresponents substitucions per malaltia, permisos o vacances.

Exemples d’un servei precaritzat

Torredembarra Actualitat ja pogut parlar amb treballadors de Correus a Torredembarra i es queixen que “estan estressats, amb baixes, per la sobrecàrrega de feina i desmotivats”. “Aquest fet ens impedeix repartir el correu amb normalitat i en els terminis adequats i els usuaris es veuen greument perjudicats: citacions mèdiques caducades, recàrrecs de pagaments per factures o impostos que arriben fora de termini i altres problemes”, denuncien.

El més greu és que hi ha barris de Torredembarra on actualment no es fa el repartiment per aquesta manca de carters/es, com són el nucli antic, l’Eix comercial, les Marítimes Nord i sud i les Àmfores. Però els problemes no són exclusius de la capital del Baix Gaià, sinó que, pe exemple, a Altafulla només hi ha un dels dos carters assignats per les contínues baixes intermitents d’un d’ells, o a Creixell els dos que hi ha sovint han de deixar de repartir-hi per fer-ho a Torredembarra.

A la Riera, hi ha un carter que cobreix també Ardenya i ha d’obrir l’oficina, però ara principalment reparteix a Altafulla. Al Catllar hi hauria d’haver tres carters, però en realitat només n’hi ha dos -un amb continuades baixes intermitents-, que s’alternen per obrir l’oficina i cobrir gairebé una trentena d’urbanitzacions.

Els treballadors esperen que els Ajuntaments els facin costat en les seves reivindicacions perquè qui al final acaba pagant les conseqüències d’aquesta situació és la ciutadania.

Foto: Una imatge de l’acció reivindicativa celebrada a l’Oficina de Correus de Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This