Nou pas endavant en la reurbanització de l’entorn del CAP amb l’aprovació del projecte definitiu

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/2/2023

L’aprovació definitiva del projecte del projecte per les obres de reurbanització de l’entorn del futur CAP, a la carretera de la Riera, va ser un dels punts més destacats del ple ordinari del mes de febrer, celebrat aquest dijous, dia 22, a l’Ajuntament de Torredembarra. Aquest projecte contempla destinar uns 517.000 euros per a una intervenció que durarà uns vuit mesos i que per objectiu fer una via més amable per als vianants, amb voreres més amples, mobiliari urbà o un carril bici, entre altres

La principal novetat d’aquesta aprovació definitiva respecte a l’inicial que es va fer al mes d’octubre és que s’han rebutjat les al·legacions presentades per alguns propietaris de terrenys que hi ha a la zona per poder mantenir el camí que hi ha a la zona i que va cap a Altafulla. El regidor de Via Pública i Serveis, Vale Pino, va explicar que acceptar les al·legacions implicaria canvis en el projecte del CAP i que per això no ho podien fer. En canvi, sí que va explicar que es deixarà fora del projecte la remodelació i recuperació de la Sínia per així poder mantenir el vial del camí operatiu.

En línies generals, l’oposició es va mostrar a favor d’aquest projecte. Des del partit Popular, Núria Gómez va agrair que es tingués en consideració la petició dels veïns i que es contempli fer arribar el bus urbà fins allà. Javier Ramírez, de Vox, es va mostrar a favor de la ubicació del CAP, a tocar del cementiri, ja que cal pensar que ha de donar servei a tots els municipis del Baix Gaià. Finalment, des d’Alternativa Torredembarra i la CUP van preguntar què passarà amb l’activitat que fa actualment el Club Bikepark Costa Daurada en aquell espai.

La nova estructura de costos del servei de recollida només té el suport del govern

Més polèmica va haver-hi en el punt per aprovar l’estructura de costos del servei de recollida i transport de residus per a la fixació de la fórmula de revisió de preus en els plecs de condicions de licitació. Un punt que va tirar endavant gràcies a la majoria del govern, ja que l’oposició en bloc va votar el contra. El regidor de Residus i Neteja Viària, Raúl García, explicava que aquest pas és necessari en contractes que suposen un gran volum econòmic com és el cas del de la recollida de la brossa, i que després aquest document serà revisat per la Generalitat. Va detallar que aquesta estructura de costos preveu destinar el 58% en despeses de personal i que hi ha un 6% de benefici industrial.

Alguns partits de l’oposició, com Alternativa Torredembarra i la CUP, van recriminar al govern que no s’estudiés la viabilitat de remunicipalitzar el servei. D’altra banda, des de Vox, el Partit Popular i l’Alternativa també es van preguntar quines repercussions tindria l’augment del cost del servei en la butxaca dels ciutadans i si hi haurà un nou augment de la taxa d’escombraries. Cal destacar que la previsió és que la despesa anual en aquest servei pugi fins als 3,4 milions d’euros davant els 2,1 actuals i que el servei s’ha de cobrir íntegrament amb les taxes que paga la ciutadania segons marca la normativa.

A més, durant el ple també es va aprovar la moció que presentava l’Alternativa Torredembarra per condicionar la zona verda que hi ha al barri de Sant Jordi, a tocar de l’Institut Torredembarra. El regidor Carles Fuxet va explicar que, més enllà de lluitar contra el canvi climàtic, això també permetrà que els alumnes del centre disposin d’un espai en condicions durant el seu temps lliure. També es van aprovar canvis en les retribucions d’alguns regidors per adaptar-se a les modificacions en el govern arran de la mort de Maria Gual. Així, Daniel Pujol, nou regidor de Cultura, passa a tenir una dedicació del 70%, mentre que Berta Castells assumeix la quarta tinença d’alcaldia. Igualment, es va fixar en 47.000 euros el sou de l’alcalde quan aquest no cobri per assistències com és el cas actual amb Eduard Rovira. Finalment, es va aprovar atorgar 10 parcel·les dels horts ecològics de Cal Dània que fins ara estaven buides.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This