La Policia Local de Creixell signa un conveni marc de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit

REDACCIÓ – Creixell, 15/2/2024

Els estudis sobre accidentalitat i comportament del trànsit en vies urbanes i interurbanes posen de manifest la significativa participació dels excessos de velocitat en la producció d’accidents i, en general, de la conflictivitat del trànsit; així com la conducció amb presència d’alcohol i/o substàncies estupefaents amb graus d’intoxicació molt severa.

L’Ajuntament de Creixell, coneixedor d’aquestes dades que mostren que durant els últims anys a Catalunya més del 50% de les víctimes han estat per accidents de trànsit produïts en vies urbanes, i de la diversa problemàtica sobre el trànsit en aquestes vies, ha remarcat la necessitat de desenvolupar una acció conjunta i coordinada amb altres administracions, en els àmbits urbà i interurbà en matèria de seguretat viària amb l’objectiu de reduir els accidents de trànsit.

I és per això, que s’ha signat un conveni marc de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit amb els següents acords:

-La cessió temporal d’us d’un etilòmetre per a la seva utilització per part de la Policia Local, i facilitar tot el material fungible necessari per fer els controls d’alcoholèmia.

-Assignar la quantitat d’1 kit anual de detecció de substàncies estupefaents per a la seva utilització per part de la Policia Local d’aquest municipi. I facilitar el material de suport necessari per fer els controls d’estupefaents, i fer-se càrrec de la confirmació de droga d’abús en saliva al laboratori de referència establert pel Servei Català de Trànsit.

– Cedir temporalment l’ús del cinemòmetre per a realitzar controls de velocitat en el municipi.

En breu, la Policia Local de Creixell rebrà la corresponent formació específica en matèria del Drogotest, i de l’ús del cinemòmetre.

Foto: La Policia Local de Creixell comptarà amb més recur

Hemeroteca

Tweets recents

Share This