La torrenca Àurea Rodríguez presenta el seu segon llibre: ‘Antes muerta que sin IA’

REDACCIÓ – Torredembarra, 7/2/2024

Antes muerta que sin IA és el títol del segon llibre que ha escrit l’experta en innovació i tecnologia torrenca Àurea Rodríguez. Amb pròleg d’Antoni Garrell, el llibre es presentarà aquest proper 13 de febrer, a les 18:30 hores, a la Llibreria Documenta de Barcelona. Serà en el transcurs d’una taula rodona moderada per Cristina Farrés amb la participació de Montse Guardia, Anna M. Sánchez i Daniel Boil.

Es tracta d’un llibre de divulgació desenfadat en què Rodríguez parla de l’impacte de la intel·ligència artificial (IA) generativa, i per extensió de la resta de IAs, en les nostres vides. L’autora considera que l’educació en IA, amb la IA i per a la IA ha de ser una prioritat per a tot sistema educatiu, empresa o persona, perquè aquesta tecnologia transforma el present i el futur del nostre treball i la nostra societat. A mesura que la IA evoluciona, sorgeixen nous desafiaments ètics i riscos, així com també oportunitats, relacionats amb l’ús de dades, amb la seva pròpia capacitat i amb la presa de decisions automatitzada. El mal disseny i ús d’aquestes tecnologies poden fer més profundes algunes bretxes, com la de gènere.

És per això que Rodríguez de la necessitat del feminisme algorítmic, que, al seu torn, ens brinda una oportunitat d’empoderar a les dones. La IA com a tal no és bona ni dolenta, però sí que ho són els seus usos. D’aquí que sigui necessari un marc de treball en el qual la innovació i els nostres drets puguin coexistir. Aquest llibre pretén alertar de la necessitat de preparar-nos davant aquestes novetats, per a poder jutjar, controlar i aprofitar millor aquestes noves tecnologies.

Foto: Àurea Rodríguez, autora del llibre. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This