Torredembarra viurà enguany un Carnaval de rècord amb més de 2.000 participants

REDACCIÓ – Torredembarra, 23/1/2024

Un Carnaval de rècord. Més de 2.000 persones, 20 carrosses i 3 comparses, aquestes són les xifres destacades de la celebració d’aquest 2024 que arriba a la seva 44a edició, del 8 al 13 de febrer. El regidor de Festes, Xavier Suàrez, explica que el programa segueix el format ja consolidat d’altres anys, tot i que s’ha apostat per recuperar el divendres a la tarda com a data fixa per a la rua infantil (en altres ocasions s’ha fet en dijous a la tarda o dissabte al matí), traslladar l’emplaçament del Concurs de Mascotes Disfressades de dissabte al matí a la plaça de Catalunya afegint al final un vermut carnavalero i avançar mitja hora la sortida de la Gran Rua de Carnaval de dissabte (20 hores).

Un altre aspecte que destaca el regidor Xavier Suàrez, és la confecció per part de l’Ajuntament d’una nova carrossa destinada a Ses Majestat Carnestoltes, més a l’alçada de l’esdeveniment i la creació d’un jurat amb professionals de diferents àmbits (fusteria, moda, coreografia, etc.).

Carrosses

Torredembarra: Ses Majestats Carnestoltes, ASR, La Cucanya, EKeSI, Los Too Locos, Estrambolicos 2.0, Els Animats, Alegría Carnavalera, Spaindereta, Colla Jordi’s, La Ferralla i La Xatarra.

Altres poblacions: Karallots del Vendrell, Carnavaleros del Vendrell, Tocats de l’ala (Roda de Berà), Alma de Carnaval (Banyeres del Penedès), La Disbauxa (Roda de Berà), La Jarana Any 24 (Roda de Berà), Ass. Carnaval Albinyana Any 24 i Los Tintineadores.

Comparses: Associació La Matinada (Torredembarra), Torrembolics (Torredembarra) i Amics de la Nou (La Nou de Gaià).

PROGRAMA D’ACTIVITATS

DIJOUS GRAS, 8 de febrer

A les 19 h, Arribada de Ses Majestats Carnestoltes, acompanyats de la mascarada La Figa Te Fai i de tots els infants i grans que vulguin acompanyar-lo Recorregut: Pl. Mossèn Joaquim Boronat, carrer d’Antoni Roig, pl. de la Font, pl. de la Vila i pl. del Castell. En cas d’inclemències meteorològiques, Ses Majestats Carnestoltes, arribaran a l’envelat de l’aparcament de Mañé i Flaquer, a les 20 h.

En arribar a la plaça del Castell, Presa de possessió del poder local i degustació de coca de llardons i mistela (preu: 1,50 €) fins a exhaurir existències. Col·labora: Ristretto.

DIVENDRES, 9 de febrer

A les 17.30 h, Sortida de la Rua Infantil de Carnaval, acompanyats per la carrossa del Rei Carnestoltes i el grup de Batucada de l’Espai Jove Recorregut: des de la plaça de Mossèn Joaquim Boronat fins a l’envelat de l’aparcament de Mañé i Flaquer

A les 18.30 h, Espectacle infantil “LA FESTA” amb la Cia. Ballaruga A l’envelat de l’aparcament de Mañé i Flaquer

DISSABTE, 10 de febrer

A les 11.30 h, 20a edició del Concurs de mascotes disfressades Desfilada de les mascotes i lliurament dels premis A la plaça de Catalunya Les mascotes que vulguin participar en el concurs es podran inscriure a festes@torredembarra.cat i 1⁄2 hora abans del concurs a la mateixa plaça

A les 12.30 h, Vermut carnavalero amb el grup de Rumba Aydena A la plaça de Catalunya

A les 17.30 h, Passada de La Figa Te Fai Pels carrers del Nucli antic Es repartiran figues i carxots per a tothom!

A partir de les 19.30 h, Concentració de carrosses i comparses Carrosses: al carrer de Donya Guiomar i Pompeu Fabra Comparses: al carrer d’Anselm Clavé

A les 20 h, Sortida de la Gran Rua de Carnaval Avinguda de Pompeu Fabra, carrer de Pere Badia, carrer d’Antoni Roig, carrer de Francesc Moragues, passeig de la Sort, carrer de Tarragona, carrer de Ferran de Querol, carrer de Pere Badia, carrer d’Antoni Roig, carrer de Francesc Moragues, passeig de la Sort – Rotonda amb l’avinguda de Catalunya, fi de la rua

A les 24 h, Festa de Carnaval amb el grup REMEMBER MUSIC SHOW A l’envelat de l’aparcament de Mañé i Flaquer

DIUMENGE, 11 de febrer

A les 11.30 h, Concentració de carrosses i comparses Al Port Esportiu de Torredembarra

A les 12 h, Sortida de la Rua de Carnaval Recorregut pel passeig Marítim fins a Cal Bofil

A les 15 h, Dinar de germanor de les colles de Carnaval A l’envelat de l’aparcament de Mañé i Flaquer

Aproximadament a les 17.30 h, Batalla de confeti Pel passeig de la Sort

DIMARTS, 13 de febrer

A les 19 h, Sortida de la comitiva fúnebre per a donar l’últim adéu a Ses Majestats Carnestoltes De l’avinguda de Pompeu Fabra a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat

En arribar, Solemne enterrament i sardinada A la plaça de Mossèn Joaquim Boronat Preu 1,5 € (fins a exhaurir existències) En cas d’inclemències meteorològiques, l’acte es farà al Casal Municipal, a les 19 h

Important: En cas d’inclemències meteorològiques, consulteu les xarxes socials de l’Ajuntament de Torredembarra.

Foto: Foto de família de les colles del Carnaval de Torredembarra amb els regidors. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This