El Partit Popular defensa al Baix Gaià la supervivència dels passejos marítims

REDACCIÓ – Torredembarra, 27/1/2024

Aquest dissabte, 27 de gener, la regidora del PP a Torredembarra, Núria Gómez, i la junta popular de Torredembarra han acompanyat al president de la formació de Tarragona, Mario García, el diputat al Congrés, Pere Huguet, el secretari general, Rafa Luna i una delegació de càrrecs electes, en una visita al Passeig Marítim de Torredembarra.

Els dirigents populars han volgut conèixer de primera ma, les primeres accions que venen a certificar el nou posicionament del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic respecte al litoral. També han visitat Creixell, Roda de Berà, el Vendrell i Calafell, on en aquest moment s’estan impulsant obres que pretenen erradicar de manera gradual els passejos marítims de la costa tarragonina, segons es desprèn en un document emès pel govern estatal.

El 13 de novembre de 2023 es va registrar per part del Grup Popular en el Congrés una pregunta per a  interessar-se per les actuacions de caràcter urgent previstes pel Ministeri per a recuperar la costa danyada pels  temporals, sol·licitant pressupost i termini d’execució. També es preguntava sobre l’existència d’un projecte per a  resoldre de manera definitiva els danys per temporals en les nostres costes.

La resposta va ser sorprenent, segons els populars, perquè expressava que s’espera que les sorres  perdudes es reposin per l’acció natural del transport litoral cap a les zones més erosionades, però també que ha  d’estudiar-se la continuïtat dels passejos marítims en zona de domini públic marítim terrestre, indicant a més que, per  tant, no es contempla pressupost sobre aquest tema i, s’incideix de nou en línies d’actuació com la retirada de passejos  i la recuperació del domini públic marítim terrestre, adaptant la costa.

El Partit Popular de Tarragona considera que “es tracta d’un greu error criminalitzar els passejos marítims,  que són atractius turístics de primer ordre i d’ús intensiu tant per a ús lúdic com comercial”. Recentment, el diputat Pere  Lluïs Huguet anunciava que era necessària una rectificació d’aquesta decisió ministerial i anunciava que s’anaven a  emprendre accions de cara a aconseguir que es respectin al màxim unes infraestructures que ja formen part del nostre  litoral i que són generadors de riquesa. Els populars adverteixen de què no s’ha de tractar un assumpte d’aquesta  envergadura sobre la base de criteris ideològics, i que han de ser informes tècnics objectius els que determinin les  solucions aplicables a cada cas concret.

Amb aquesta finalitat en ment, el Partit Popular ha convocat al Vendrell als consellers comarcals, regidors i  càrrecs electes de la província per a mantenir una reunió de treball, que ha culminat amb un full de ruta que  s’implementarà en les pròximes setmanes i que inclou presentació de mocions en els consistoris, o propostes de llei  en Congrés entre altres accions.

Signatura del Manifest en Defensa de la Igualtat dels espanyols

Abans de finalitzar la jornada, els regidors han procedit a la signatura del Manifest en Defensa de la Igualtat dels Espanyols, un document al qual s’han adherit els 3.361 alcaldes de tota Espanya i que president popular,  Alberto Núñez-Feijóo presentarà en la Plaça d’Espanya de Madrid el diumenge 28 de gener, on se celebrarà una  concentració contra les cessions de Pedro Sánchez a l’independentisme. El PP recorda que aquestes cessions no es  refereixen únicament a l’amnistia, sinó que inclouen també la condonació parcial del deute, la desnaturalització del  delicte de terrorisme, o l’anunci de cessió de les polítiques d’immigració.

Foto: Una imatge de la visita al passeig marítim de Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This