Daniel Pujol pren possessió com a regidor en un ple marcat per l’intens debat sobre la gestió del servei de la brossa

REDACCIÓ – Torredembarra, 25/1/2024

La pressa de possessió de Daniel Pujol com a nou regidor del grup municipal d’ERC va ser un dels punts més destacats d’un ple ordinari de l’Ajuntament de Torredembarradel mes de gener on la gestió del servei de la recollida de la brossa va tornar a ser protagonista. La sessió, celebrada aquest dijous, 25 de gener, va servir també per tirar endavant diferents punts de caràcter més tècnic.

A l’inici del ple, el nou regidor republicà, que substitueix la difunta Maria Gual, va prometre el seu nou càrrec i es va incorporar al ple. Un tràmit que ha estat possible després d’haver rebut les credencials de la Junta Electoral. Pujol s’encarregarà de les competències de Cultura, Patrimoni Cultural i Biblioteca, les mateixes que tenia Gual, que va morir a principis del passat mes de desembre després d’una curta malaltia.

Durant la sessió també es va parlar sobre la gestió del servei de la recollida i el transport de la brossa. D’una banda, perquè es va aprovar retornar la fiança d’uns 177.000 euros que havia dipositat l’anterior concessionària, Nordvert, que va deixar de prestar el servei al febrer de l’any passat. Segons va comentar el regidor de Residus i Neteja Viària, Raúl García, és una decisió que ve determinada per criteris tècnics, amb l’informe de la responsable de l’àrea. Aquesta decisió, però, va despertar moltes crítiques entre l’oposició. Els regidors d’Alternativa Torredembarra i la CUP, Carles Fuxet i Toni Sacristan, van recordar que l’empresa va protagonitzar incompliments “flagrants” de les condicions del contracte i que és un fet que reconeixien els mateixos partits que ara estan al govern. El representant de Vox, Javier Ramírez, va afegir que calia obrir més expedients a l’empresa, però que el govern anterior no ho va fer.

El mateix Ramírez també va presentar una moció per demanar la resolució del contracte d’emergència d’aquest servei amb l’actual concessionària, Prezero España. Argumentava la seva proposta perquè considera que no està justificat aquest contracte d’emergència, perquè l’empresa presenta algunes deficiències en la gestió, com no disposar de llicència d’activitat per a la seva nau, i per les condicions laborals dels treballadors, que els ha portat a la vaga aquest passat mes de gener. La proposta, però, no va prosperar en rebre només els vots a favor d’Alternativa i la CUP.

Comissions i mocions

D’altra banda, durant la sessió es va aprovar la creació de diverses comissions per a l’estudi de la redacció i modificació de les ordenances i reglaments que es volen tractar durant aquesta primera part del mandat. Una d’elles és la comissió d’Activitats, que s’encarregarà de fer la nova ordenança per regular els pisos turístics. La regidora d’Activitats, Mari Carmen Martín, va dir que el calendari per treballar sobre aquest aspecte estarà condicionat pel desenvolupament normatiu que arribi arran de la nova llei d’àmbit autonòmic. A més, el ple també va aprovar que l’Associació d’Allotjaments Turístics i Estacionals de Torredembarra i l’Associació Multisectorial Artesanal de Catalunya s’incorporin al Consell Municipal de Turisme; que la regidora de Sostenibilitat, Angie Muñoz, sigui la nova representant de l’Ajuntament de Torredembarra a l’Associació XarxaSost, la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Sostenibilitat; i la creació d’una nova taxa per l’ocupació d’espais públics a l’aire lliure per celebrar esdeveniments de fins a 5.000 assistents.

A més, també van prosperar dues mocions presentades pel Partit Popular que van rebre el suport del govern i de l’Alternativa Torredembarra. Una d’elles proposava dignificar l’espai de les peixateries velles per donar-li un nou ús i l’altra, estudiar la possibilitat de crear nous punts de recàrrega de cotxes elèctrics.

La sessió va tornar a comptar amb la presència d’alguns dels veïns i veïnes que protesten per l’augment dels impostos, així com alguns treballadors del servei de recollida i transport de la brossa que, com dèiem, presta l’empresa Prezero.

Foto: Dani Pujol prenent possessió com a nou regidor de l’Ajuntament de Torredembarra. / CEDIDA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This