Prova pilot per aprofitar els fruits dels arbres dels espais públics de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/1/2024

Els tarongers de l’Escola Antoni Roig, avinguda de Pompeu Fabra i la plaça del Castell han estat espigolats aquest dilluns, 22 de gener, per un grup de voluntaris de la Fundació Espigoladors. Es tracta d’una prova pilot per a l’aprofitament dels fruits dels arbres que es troben en espais públics de Torredembarra. L’han engegat l’Ajuntament i Espigoladors per establir un acord per a la recollida de fruits d’arbres del municipi com els tarongers, les oliveres i els garrofers.

Amb aquestes accions, els fruits que no es collirien es converteixen en un recurs alimentari, com ara melmelades en el cas de les taronges amargues que s’han espigolat avui, amb una finalitat social, evitant que acabin com a residus i lluitant contra el malbaratament alimentari.

En aquest tipus de projectes, el voluntariat que du a terme l’acció d’espigolar forma part del teixit associatiu del municipi i és l’Ajuntament qui es fa càrrec del procés de transformació (taronges amargues en melmelada, olives en oli, garrofes en farina…) i estableix la seva distribució final amb objectiu social. Torredembarra compta amb 29 tarongers, 259 oliveres i 152 garrofers en espais públics.

Aquesta primera acció a l’Escola Antoni Roig ha comptat amb la visita de la regidora de Sostenibilitat, Angie Muñoz; la d’Acció Social, Marga Rovira, i el de Participació Ciutadana, Joel Ramírez, per conèixer de primera mà el projecte.

Foto: Un dels voluntaris collin taronges d’un arbre d’un espai públic de Torredembarra. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This