Torredembarra vol tornar a tenir una quarta escola

REDACCIÓ – Torredembarra, 21/1/2024

Torredembarra torna a reclamar la construcció de la quarta escola al municipi. El regidor d’Educació ha traslladat la petició a la Generalitat després de l’increment exponencial de nous alumnes durant el curs. Recordem que fins fa una dècada va existir un quart centre educatiu de primària, l’Escola Mirades, en aules prefabricades al barri de Sant Jordi, però la Generalitat la va acabar tancant i no la va traslladar a una seu definitiva

Durant el primer trimestre del curs escolar 2023-2024 han arribat a Torredembarra 108 alumnes en edat d’escolarització obligatòria. En concret han estat 54 d’educació primària i 54 més a l’ESO. Segons apunta en declaracions a Ona la Torre el regidor d’Educació, José García, la matrícula viva, que garanteix que l’alumnat pugui inscriure’s amb els cursos iniciats, ha tensionat la situació de les aules a Torredembarra. García lamenta que els centres educatius pateixen manca d’espai i estan per sobre dels límits màxims de ràtios que marca el Departament d’Educació.

El regidor d’Educació va traslladar el passat mes de desembre en el marc de la taula de planificació de l’oferta educativa la necessitat de recuperar la quarta escola a Torredembarra amb aquestes dades sobre la taula.

Al contrari del que succeeix a moltes poblacions on el descens de la natalitat comporta menys alumnes, a Torredembarra estan arribant molts alumnes, en gran part procedents d’altres països. García exposa que les aules d’acollida dels centres ja estan al màxim de les seves capacitats i tem que la massificació vagi en detriment de la qualitat educativa.

Foto: El regidor d’Educació de Torredembarra, José García. / ONA LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This