Torredembarra viurà per Setmana Santa una nova vaga dels treballadors de recollida de la brossa

REDACCIÓ – Torredembarra, 19/1/2024

Els treballadors del servei de recollida de la brossa de Torredembarra han decidit que tornaran a la vaga la propera Setmana Santa. Aquesta és la decisió que ha pres la plantilla per majoria en l’assemblea celebrada aquest dijous, 18 de gener.

Recordem que Torredembarra ha va viure aquests primers dies de l’any tres jornades de vaga. Concretament els dies 1, 5 i 6 de gener. Els treballadors denuncien que ni la companyia ni l’Ajuntament han fet “cap moviment” per resoldre el conflicte laboral. El delegat de personal del sindicat, Juan Humanes, apunta que davant aquesta situació els treballadors han decidit anar de nou a la vaga per Setmana Santa i portar les seves reivindicacions a Inspecció de Treball.

Els treballadors denuncien reiterats errors a les nòmines, falta d’interès per part de l’empresa a negociar els excessos de jornada, absència d’actuació i seguiment en matèria de prevenció i Seguretat laboral, persecució laboral i sindical a una treballadora per realitzar les seves funcions i diferents incompliments lliurament de documentació.

Aquesta setmana, el regidor de Residus i Neteja Viària, Raúl García, ha comentat a Ona la Torre a que hi ha voluntat per resoldre els problemes que plantegen els treballadors. Així i tot, reconeixia que existeix un punt, en relació amb un expedient sancionador, on les posicions d’ambdues parts es troben molt allunyades.

La plantilla del servei de recollida de la brossa està formada actualment per 21 persones. La concessionària del servei és l’empresa Prezero a través d’un contracte d’emergència que va entrar en vigor el passat mes de febrer.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This