Els treballadors de la recollida de la brossa de Torredembarra es manifesten i denuncien l’immobilisme de l’empresa

REDACCIÓ – Torredembarra, 5/1/2024

La plaça del Castell de Torredembarra s’ha omplert de crits i botzines aquests divendres, 5 de gener, per denunciar la situació dels treballadors de la recollida i transport de la brossa de Torredembarra, que fan vaga aquest divendres i dissabte després de fer la primera el passat 1 de gener. Acompanyats per membres de la Plataforma contra la pujada d’impostos i amb diversos regidors de l’oposició entre el públic, la vintena de treballadors del servei han fet sentir la seva veu i han denunciat l’immobilisme de l’empresa adjudicatària del servei, Prezero-Cespa, davant les seves reivindicacions.

Aquest mateix matí s’ha celebrat un acte de conciliació entre representants dels treballadors i de l’empresa al Tribunal Laboral de Catalunya sense arribar a cap acord. El delegat sindical, Juan Humanes, ha denunciat que l’empresa volia que aquesta vaga fos declarada il·legal.

“Vull demanar disculpes a tota la ciutadania pels perjudicis que poden ocasionar aquest tipus d’actes. Exigim a l’Ajuntament que faci complir a l’empresa Prezero les condicions del plec i que l’empresa compleixi les condicions laborals. I ja n’hi ha prou de repressió laboral sindical cap als treballadors”, ha explicat Humanes, que ha avançat que si després d’aquestes tres jornades de vaga no arriben a cap acord es reunirà la setmana vinent el comitè per estudiar noves accions. “Els treballadors estem oberts a asseure’ns i dialogar en el moment que ens ho diguin. No veiem però que l’empresa tingui intenció d’asseure’s amb els treballadors i buscar solucions”, ha afirmat Humanes.

Els treballadors denuncien reiterats errors a les nòmines, falta d’interès per part de l’empresa a negociar els excessos de jornada, absència d’actuació i seguiment en matèria de prevenció i Seguretat laboral, persecució laboral i sindical a una treballadora per realitzar les seves funcions i diferents incompliments lliurament de documentació.

El delegat sindical ha explicat que Prezero ha tingut conflictes laborals semblants als de Torredembarra en altres punts de geografia catalana i espanyola on presta servei, com Sitges, Valls. Saragossa i la Corunya.

Des de l’Ajuntament de Torredembarra, es remeten a les declaracions fetes fa uns dies a Ona la Torre pel regidor de Residus, Raúl García, quan va considerar que es tracta de qüestions tècniques que han de tractar empresa i treballadors, encara que des de l’Ajuntament estan disposats a assumir el paper de mediadors.

Recordem que l’Ajuntament de Torredembarra va aprovar d’urgència el contracte de la brossa amb Prezero el febrer d’aquest any, el qual es prolongarà fins que hi hagi una nova licitació. En aquest sentit, García ha indicat que estan treballant en la redacció dels plecs de la nova contractació, la qual, sosté, encara tardarà uns mesos a estar enllestida.

Foto: Una imatge de la concentració davant de l’ajuntament de Torredembarra, / TDB ACTUALITAT

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This