Els treballadors de la recollida de la brossa de Torredembarra tornen a fer vaga el 5 i el 6 de gener

REDACCIÓ – Torredembarra, 4/1/2024

Torredembarra tornarà a viure aquest 5 i 6 de gener dues noves jornades de vaga dels treballadors de la recollida i transport de la brossa del municipi. Durant aquests dos dies no hi haurà recollida de contenidors, ni porta a porta de ciutadania ni comercial. Només es recollirà el rebuig dels centres assistencials. A més, aquest divendres, a les 11:00 hores, els treballadors es concentraran a la plaça del Castell per fer sentir les seves demandes laborals.

Recordem que en un comunicat de vaga emès pels treballadors, es justifica aquesta mesura “per poder reclamar davant de l’empresa els seus drets, atès que Prezero no manté diferents drets laborals”. Els treballadors denuncien reiterats errors a les nòmines, falta d’interès per part de l’empresa a negociar els excessos de jornada, absència d’actuació i seguiment en matèria de prevenció i Seguretat laboral, persecució laboral i sindical a una treballadora per realitzar les seves funcions i diferents incompliments lliurament de documentació.

Els treballadors expliquen que han mantingut converses amb Prezero i amb l’Ajuntament de Torredembarra però no han aconseguit els acords, que assenyalen que no són econòmics.

En la primera de les tres jornades de vaga convocades en el servei de recollida d’escombraries a Torredembarra el passat 1 de gener va deixar algunes acumulacions de brossa en algunes bateries. Amb tot, des de l’Ajuntament explicaven que no s’ha produït cap incidència destacada ni hi ha hagut punts conflictius. Segons fonts del sindicat CGT, el seguiment de la vaga va ser gairebé total, respectant els serveis mínims pactats.

Des de l’Ajuntament reconeixen en declaracions a Ona la Torre que hi va haver un seguiment important. El regidor de Residus, Raúl García, ha afirmar que únicament es van desbordar algunes bateries i que també hi havia alguns residus al carrer del sistema porta a porta. Amb tot, assenyalava que la ciutadania ha pres mesures davant la convocatòria de vaga.

A més, el mateix divendres dia 5 hi ha convocada una reunió on també participarà el departament de Treball. García remarca que es tracta de qüestions tècniques que han de tractar empresa i treballadors, encara que des de l’Ajuntament estan disposats a assumir el paper de mediadors.

L’Ajuntament va aprovar d’urgència el contracte de la brossa amb Prezero el febrer d’aquest any, el qual es prolongarà fins que hi hagi una nova licitació. En aquest sentit, García ha indicat que estan treballant en la redacció dels plecs de la nova contractació, la qual, sosté, encara tardarà uns mesos a estar enllestida.

Foto: Uns de les bateries de contenidors afectada per la vaga. / ONA LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This