Els treballadors de la recollida i transport de la brossa de Torredembarra aniran a la vaga l’1, 5 i 6 de gener

REDACCIÓ – Torredembarra, 28/12/2023

La recollida i transport de la brossa a Torredembarra continua generant problemes i el contracte d’emergència adjudicat a l’empresa Prezero a inicis d’aquest 2023 no sembla haver-ho solucionat. Almenys a nivell laboral. I és que els treballadors del servei han anunciat aquest dijous, 28 de setembre, que aniran a la vaga els propers 1, 5 i 6 de gener. S’està a l’espera dels serveis mínims que dicti Treball de la Generalitat de Catalunya, però tot apunta que la capital del Baix Gaià viurà una recta final de les festes nadalenques amb molta brutícia a la via pública.

Durant aquests dies no hi haurà recollida de contenidors, ni porta a porta de ciutadania ni comercial. Només es recollirà el rebuig dels centres assistencials.

En el comunicat de vaga, es justifica aquesta mesura “per poder reclamar davant de l’empresa els seus drets, atès que Prezero no manté diferents drets laborals”. Els treballadors denuncien reiterats errors a les nòmines, falta d’interès per part de l’empresa a negociar els excessos de jornada, absència d’actuació i seguiment en matèria de prevenció i Seguretat laboral, persecució laboral i sindical a una treballadora per realitzar les seves funcions i diferents incompliments lliurament de documentació.

Els treballadors expliquen que han mantingut converses amb Prezero i amb l’Ajuntament de Torredembarra però no han aconseguit els acords, que assenyalen que no són econòmics. Recordem que la Setmana Santa de 2022 Torredembarra va estar a punt de viure una vaga de la recollida i el transport de la brossa quan el servei el gestionava Nordvert, però es va arribar a un acord in extremis i es va desconvocar.

Foto: Contenidors de Torredembarra amb brossa acumulada a l’exterior. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This