Cal Bofill es convertirà en la primera subseu del Bulli Foundation

REDACCIÓ – Torredembarra, 28/12/2023

El Bulli Foundation ha complert els seus primers deu anys de vida aquest any 2023 i de cara a la segona dècada d’existència ha decidit fer un salt endavant i establir diverses subseus arreu del territori català. La primera s’ubicarà a Torredembarra, concretament a Cal Bofill, a Baix a Mar. La previsió d’obertura és a finals de 2024 o inicis de 2025, un cop s’acabin les obres de reforma, que començaran el proper mes de febrer.

Oriol Castro, l’artífex

Oriol Castro, un dels millors cuiners catalans de l’actualitat, molt vinculat a Baix a Mar i que va ser uns de les mans dretes de Ferran Adrià al restaurant El Bulli, ha estat una figura clau en l’operació. Castro va portar Adrià a Torredembarra l’estiu passat per visitar Cal Bofill i en va quedar enamorat.

Tot ha anat molt ràpid i és que la compra el xalet, fins ara propietat de l’Ajuntament de Torredembarra, permetrà alleugerir de forma sensible les finances municipals i tot apunta que durant el 2025 es podrà reduir l’IBI.

Cal Bofill és un antic xalet envoltat de palmeres i situat al final del Passeig Marítim, va ser construït a principis del segle XX per una de les primeres famílies d’estiuejants de Torredembarra. Actualment és la seu de la gestió de l’EIN dels Muntanyans i ara caldrà buscar un altre espai per aquesta funció.

En declaracions al Torredembarra Actualitat, Castro s’ha mostrat molt satisfet amb l’arribada del Bulli Foundation a Baix a Mar i afirma que és el colofó a un gran any, en què el seu restaurant, Disfrutar, ha assolit la tercera Estrella Michelin. El cuiner ha avançat quin serà el primer projecte del Bulli Foundation a Baix a Mar: esferificar el Bull, un dels plats més típics de Torredembarra..

Foto: Una imatge de Cal Bofill, que aviat serà una de les seus del Bulli Foundation. / AJ: TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This