Prop de 200 persones es manifesten contra la pujada d’impostos a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/12/2023

La manifestació contra la pujada d’impostos que l’Ajuntament de Torredembarra aprovarà de forma definitiva en el ple municipal del proper dijous ha aplegat prop de 200 persones aquest diumenge, 17 de desembre. La protesta s’ha iniciat a les dotze del migdia a la plaça de les Monges, enmig de xiulets i consignes contra la pujada impositiva i el govern liderat per l’alcalde Rovira, i un quart d’hora després ha començat a recórrer el carrer Pere Badia en un ambient reivindicatiu però també festiu, fins arribar a Cal Llovet, on s’han concentrat fins a la una del migdia, quan s’ha dissolt la manifestació.

Entre els participants a la manifestació hi havia dos regidors de l’oposició: Javier Ramírez (VOX) i Carles Fuxet. La CUP; també a l’oposició, va decidir en assemblea no participar-hi en entendre que és una acció veïnal i la seva posició davant aquesta pujada d’impostos l’han de defensar al ple. El PP no ha expressat el seu posicionament, segons els veïns.

Crida per assistir al proper ple

Al final de la protesta, un dels portaveus del col·lectiu de veïns i veïnes que impulsa la protesta, Juan Pérez, ha fet una crida a assistir al ple ordinari del proper dijous, 21 de desembre, a les 10:00 hores, en què el govern tripartit ha de rebutjar les més de 3.300 al·legacions presentades contra les ordenances fiscals que recullen la pujada impositiva per al 2024, Són la sima de les més de 2.100 recollides per ells, la d’Alternativa Torredembarra amb el suport de 800 signatures i unes 200 presentades per persones de forma particular.

Pérez ha explicat que els regidors de VOX i Alternativa proposaran que les al·legacions es votin una per una al ple, però temen que el govern les vulgui votar en bloc. Tot i això, ha recordat que, per a seguir la normativa legat, l’Ajuntament ha de respondre administrativament les al·legacions una a una als qui les han presentat.

El portaveu veïnal s’ha mostrat crític amb la reducció de l’augment de l’IBI del 17% inicial a l’11% anunciat aquesta setmana pel govern municipal després de rebre més diners de l’Estat dels previstos. Afirma que l’anunci tants pocs dies abans se la manifestació ha buscat la desmobilització veïnal. Pérez manté que demanen que no s’augmentin els impostos per a la ciutadania i el comerç, que es preveu que sigui d’un 11% l’IBI i un 27% la taxa de la brossa. Sobre la participació a la protesta, Pérez es mostra satisfet, ja que considera que a la població li costa mobilitzar-se i recorda les més de 3.000 al·legacions presentades.

Foto: La manifestació recorrent el carrer Pere Badia aquest diumenge. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This