Torredembarra rebaixa la pujada de l’IBI per al 2024 que passa del 17 a l’11%

REDACCIÓ – Torredembarra, 14/12/2023

Així ho ha decidit el govern municipal de l’Ajuntament de Torredembarra després de conèixer que rebrà una aportació extraordinària de l’Estat que permetrà la rebaixa. D’aquesta manera, l’increment de l’IBI a Torredembarra per al 2024 serà de l’11 % i no del 17 % com s’havia aprovat inicialment. Aquesta disminució l’ha anunciat aquest matí l’alcalde i regidor d’Hisenda, Eduard Rovira; acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Vale Pino, i pel regidor de Govern, Xavier Suàrez.

El govern de l’Ajuntament de Torredembarra ha decidit prendre aquesta mesura després de l’aportació econòmica extraordinària per al 2024 que el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública va anunciar dilluns passat, 11 de desembre, per al conjunt d’entitats locals de tot l’Estat. En el cas de la Torre, aquesta aportació suposarà ingressar uns 600.000 € més dels previstos inicialment, que es destinaran a rebaixar la pressió fiscal a la ciutadania, tot mantenint la reducció de la despesa municipal per al 2024.

Cal recordar que el mes d’octubre passat es va acordar la pujada de l’IBI d’un 17 %, després de nou anys de congelacions i baixades, per poder fer front a les despeses necessàries per al manteniment dels serveis, tenint en compte la necessitat de finançament de l’Ajuntament per l’actual conjuntura econòmica a nivell global.

La rebaixa de l’increment de l’IBI es portarà a aprovació al ple el mes de desembre a través d’una esmena de l’equip de govern quan es tracti la resolució de les al·legacions presentades a l’aprovació de les ordenances fiscals del 2024.

Foto: Roda de premsa que s’ha dut a terme aquest matí. / Anna F. – Aj. Torredembarra

Hemeroteca

Tweets recents

Share This